Hafta sonu yapılması planlanan ancak Trafik polislerinin ehliyet ve ruhsat kontrolleri sonrasında yapılamayan Başkent Rallisinin polemiği suruyor. Başkent Otomobil Off Road Kulubu Başkanı Mustafa Gocer, dun yapılması gereken, ancak guvenlik guclerinin engellediği Başkent Rallisi icin yasal haklarını arayacaklarını soyledi. Gercekleştirilemeyen rallinin Turk sporu acısından buyuk bir kayıp olduğuna dikkati ceken Gocer, ''Ceşitli goruşmeleri yapıp, kesinlikle hakkımızı arayacağız. Bu Turk sporunun bir kaybıdır. Bizim araclarda kullanılan teknoloji uzay ve savunma sanayinde de kullanılıyor. Bizde de savunma sanayinde espri hafiflik ve dayanaklılıktır. Bu şekildeki basit sınırlamalar, uygulamalarla bir yerlere de gelemeyiz'' dedi. Ankara'da tum engellemelere karşın yine de organizasyon yapmayı duşunduklerini anlatan başkan Gocer, şoyle devam etti: ''Ben ve arkadaşlarım spor adına ve vatan ve milletimiz adına iyi işler yaptığımıza gonulden inanıyoruz. Ben aynı zamanda emniyet birimlerine eğitmenlik yapıyorum. İleri suruş dersleri veriyorum. Yanlış anlaşılma olduğunu tahmin ediyorum. Bu yanlış anlaşılmayı duzelterek, yolumuza devam etmeyi planlıyoruz.'' -POLİSLER CEZA YAĞDIRDI- Onceden yerini belirledikleri ve belli kuralları olan bir ralliyi icra etmeye calıştıklarını, ancak başaramadıklarını anlatan Mustafa Gocer, ''Gerekli itfaiye, sağlık, emniyet gibi gerekli tum birimlerden de tum izinlerimizi aldık. Yarışı icra etmek uzere başladık, fakat yarışın başlamasından kısa bir sure sonra yarış maalesef polisler tarafından durduruldu'' diye konuştu. Polislerin ilk once hicbir gerekce gostermediğini ifade eden Gocer, sozlerini şoyle surdurdu: ''Memur arkadaşlar bilgisiz bir şekilde oradaydı. İznimiz olmasına rağmen boyle bir organizasyonu burada yapamayacağımızı iddia ettiler. Gelen ekip amirleri olaya daha fazla agresiflik katmaya calıştılar. Gerekli izin belgelerimizi gostermemize karşın bazı eksikler olduğunu savundular ve yarışı durdular. Daha sonra aracların karayolları trafik kanuna gore eksikleri olup olmadığını araştırmaya başladılar. Aracların ruhsatları ve diğer evrakları kontrol etmeye başladılar. Dun 7 arac bağlandı. Benim iki aracıma da ceza yazıldı. Aracta cam filmi olduğu, ustunde stikırların bulunması nedeniyle ceza yazdıklarını soylediler. Ceza makbuzlarından biri 122 TL, diğeri de 250 TL. Bizler sporcu insanlarız. Bizim sponsorlarımıza karşı yukumluluklerimiz var. Bizim aracımızda stikırlar olmak zorunda. Futbolcular da uzerine giydikleri şort ve formalarda reklamları taşıyorlar. Bu işin doğası ve mantığı zaten budur.'' Kendi araclarının trafikte biraz dikkat dağıtıcı olduğunu kabul eden Gocer, ''Ama bunun da mantığı yok. Cunku uzerine reklam alan taksi ve dolmuşta var. Federasyonumuzun kuralı gereği zarar gormemiz icin camlarımızın filmli olması gerekiyor'' diyerek sozlerini tamamladı. -TOSFED'İN DEĞERLENDİRMESİ- Turkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Spor Kurulu Başkanı Metin Ceker de konuyla ilgili yaptığı acıklamada, ''Polisin yaptığı yanlış. Yasal izinler alınmıştı'' dedi. Daha yarış başlamadan aracların polisler AVM icindeki otoparkta bağlandığını belirten Ceker, ''Ankara'nın yeni emniyet muduru, Karayolları Trafik Kanunu icerisinde araclarda yasaklananlar icin kampanya gibi birşey başlatmış. Bu yonde spor da zarar gordu. Genel mudurluk ve bakanlık ile goruşulerek, yasal girişimler başlatılacak. Tahmin ediyoruz şahsi bir durum var'' diye konuştu. Yenimahalle'de, 11 Ekim 2009'da da yapılması gereken yarışa da izin verilmediğini hatırlatan Ceker, sozlerini şoyle tamamladı: ''Bu yarış gostermelik olarak burada başlayacaktı, daha sonra Kazan'da devam edecekti. Bu mahalli bir yarıştır. 11 arac katılıyordu. Bunların 7 adedi dun bağlandı ve AVM'nin otoparkına cekildi. Olaylar sırasında vali yardımcısını da aradık, sorunu ilettik. Vali yardımcımızın mudahalesine rağmen polis yarışın yapılmasını engelledi. İlk kez boyle bir olayla karşılaşıyoruz.'' AJANSSPOR