Fernando Alonso, son 2 sezondur yarıştığı ve Formula 1 kariyerininin buyuk bolumunu gecirdiği Renault'ya Abu Dhabi'de harika bir sonuc kazandırarak ayrılmak istiyor. Renault ile 2005 ve 2006 yıllarında 2 kez şampiyon olan Alonso, onumuzdeki sezon Ferrari pilotu olarak pistlere geri donecek. Alonso "Kesinlikle sezonu ve Renault kariyerimi harika bir sonuc ile bitirmek istiyorum. Duygusal bir yarış olacak cunku bu takım ile cok duygusal anılarım var ve geride bir cok arkadaş bırakacağım." "Renault, Formula 1'deki en buyuk takımlardan ve onumuzdeki yıllarda pist ustunde onlara karşı mucadele etmek istiyorum." dedi. Takım Patronu Bob Bell "O, takıma cok buyuk katkıda bulundu, ozellikle şampiyon olduğu 2005 ve 2006 yıllarında ve o inanılmaz seviyede ozlenecek." "Sık sık onun griddeki en iyi surucu olduğu soylenir ve ben bu konuda farklı duşunmuyorum bu yuzden cok başarılı birlikteliğimizin sonuna geldiğimizi gormek uzucu." "Ancak aynı zamanda ileriye bakıyoruz ve Robert Kubica'yı takıma getirdiğimizi icin mutluyuz cunku onun Fernando ile aynı yapıda olduğunu kısa surede gostereceğini duşunuyorum." "O, guclu bir takım oyuncusu, harika motive ediyor ve inanılmaz hızlı bı yuzden takım olarak yeni bir doneme gireceğimiz icin geleceğe bakıyoruz." dedi. Alıntı:
TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso, Renault ile Duygusal Ayrılığa Hazırlanıyor