Alonso Ferrari'de en iyi sezonunu gecirmek istiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso Ferrari'de en iyi sezonunu gecirmek istiyor
-
17-10-2019, 16:11:36McLaren'da gecirdiği problemli sezonun ardından Renault'da hayal kırıklığı ile iki yıl geciren Alonso, 2010'da şampiyonluk mucadelesien yeniden donmeyi amaclıyor. Renault ile 2005 ve 2006 yıllarında dunya şampiyonluklarını kazanan Alonso, kariyerini İtalyan ekibinden noktalamayı umuyor. Fransız ekibinde takım arkadaşlarına karşı birinci pilot statusunde bulunan Alonso, son yıllarda şampiyonluk mucadelesinin dışında kalmasına rağmen, kendi performansından memnun olduğunu ifade etti. Alonso, gazetecilere yaptığı acıklamada, "Şampiyonaya buyuk umutlarla başlamıştık ancak bu sene de hayal kırıklığıyla gecti. Şampiyon olmak icin mucadele etmeyi duşunuyorduk. Fakat cok kısa sure icinde bu pozisyonda olmadığımızı anladık. Yani gercekten uzucu bir sezon oldu. Fakat genel olarak bakıldığında, olumlu şeyleri de gormek lazım" dedi. Alonso, "Performansım ve kendi acımdan baktığımda tatmin edici. Kurala gore, insanların, takım arkadaşınızı mğlup etmeniz gerektiğini duşunduğunu biliyorum. Fakat bu matematiksel birşey değildir. F1her zaman farklıdır. GP2'de şampiyon ve farklı kategorgilerde şampiyon olan takım arkadaşlarımı son iki yıldır mağlup ettim. Yani F1'e gelenleri şansa mağlup etmedim" diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________