Sebastian Vettel, iki hafta once yapılan Cin Grand Prix'sinde Mercedes'e yenilmelerinin ardından verdiği gizemli telsiz mesajına acıklık getirdi. Şanghay'daki sıralama turlarının ardından takım muhendisi Vettel'e attığı turun Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'tan daha iyi olmadığı, bu yuzden ucuncu sırada yer aldığı soylendi. Hemen ardından Vettel, nispeten sinirli şekilde, "Yapabilirdik, bunu başaracak gucumuz vardı. Neden boyle olduğunu biliyoruz, neden bunun yaşandığını biliyoruz." dedi. Bu gizemli konuşma sonraki gunlerde iyice tartışma konusu olurken, gizemli bir sorunun pole pozisyonuna mal olduğu yorumları yapıldı. Ancak Baku'de bu konu hakkında konuşan Vettel, takım telsizinde yaptığı acıklamanın kaybettiği zamana ithafen yapıldığını ve bunun sebebinin diğer aracları da etkileyen ruzgar olduğunu dile getirdi. Vettel, "Ruzgarın yonunu biraz değiştirdiğini gormuştuk. Tum durustluğumle soyluyorum ilk bolumde oldukca iyi şeyler yapma konusunda bana yardım etti ama pistin ikinci kısmında bana zarar verdi." "Durum boyle olunca her zaman 'boyle olmasaydı' hissine kapılıyorsunuz. Pistin ilk bolumunde kazandım, ikinci kısmında kaybettim. Eğer ruzgar sihirli şekilde iki kez aynı yonden esseydi o zaman daha iyi olurdu." dedi. Vettel sıralama turlarından sonra turunu diğer araclarla karşılaştırmak icin verileri kontrol etti ve aynı sorunu yaşayan tek ismin kendisi olmadığını fark etti. Kimi Raikkonen her ne kadar başlangıcta guc eksikliği yaşadığını duşunse de, ruzgarın yonu yuzunden kayıp yaşayan bir başka surucu oldu. Vettel şoyle devam etti: "Arac duzluklerde cok fazla zaman kaybetti ama sanırım bu herkes icin gecerliydi. "Sıralama turlarından sonra durumu kontrol ettim ama sanırım yaklaşık 0.2 saniye kaybetmiştim. Diğer insanların da aynı şeyi yaptığını biliyorum. O zaman bilmiyordum! Sadece kendim yaşadım sanmıştım." "Bu yuzden oyle duşundum, ama duzlukler yuzunden kaybettim." GUNLUK GAZETELER