Ferrari, 2019 Formula 1 aracı SF90 icin ilk buyuk guncellemeyi Azerbaycan GP hafta sonuna getirdi. İlk 3 yarışta kazanmayı başaramayan Ferrari, Azerbaycan GP oncesinde bargeboard bolgesinde (on tekerlek ile sidepod arasında kalan bolum) değişiklik yaptı. Bargeboard'un on kısmında yer alan kucuk parcalar, Giorgio Piola'nın cekmiş olduğu bu ozel fotoğrafta gorunduğu uzere yeniden tasarlanmış. Mini bargeboard parcalarından ikincisi genişlerken, onun sağında yer alan parcanın kesikleri ortadan kaldırılmış. Bu calışma, o bolume gelen hava akımını eskiye kıyasla daha agresif bir şekilde dışarı yonlendirecek. Sidepod altında yer alan hava yonlendirici kanallara, bargeboard bolgesinden gelen hava akımını temizlemesi icin bir ek daha yapıldı. Takım Baku'ye uzun duzluğu icin duşuk drag etkili arka kanadını getirdi ancak yine de diğer takımlara kıyasla daha fazla yere basma gucu uretecek arka kanat getirilmiş gibi gorunuyor. Sebastian Vettel, yeni guncellemelerin doğrudan beklenen performansı vermesi halinde Ferrari'nin Mercedes icin durumu zorlaştıracağını duşunuyor. Vettel, "Aracı genel olarak geliştirirseniz, bu hep o pistte hem de diğer yerlerde size yardımcı olur." "Duşuncemiz boyle. Hedefimiz aracı hızlandırmak. Nereye gidiyorsak gidelim, amacımız acık bir şekilde bu." "Umarım pist ustunde de tunelde elde ettiğimiz sonucları alırız. Umarım tuneldeki rakamlar pist ustune de yansır. Ne kadar ilerleyebileceğimizi goreceğiz." dedi. Vettel'in takım arkadaşı Leclerc de Ferrari'nin yaptığı guncellemenin doğru yonde bir adım olduğunu duşunuyor. Leclerc, "Oldukca yakındık, bu yuzden artık onlerinde olmayı umuyoruz. Genel olarak paketimizde, buyuk bir eksiklik olduğunu duşunmuyorum. Ayarları doğru tutturma anahtar nokta olacak. Ardından genel gelişime bakacağız." dedi. Vettel son olarak, "Umarım bir noktada geri donup baktığımızda, bu guncellemenin belirleyici an olduğunu soyleriz ancak şu an icin ne olacak bilmiyorum. Gercekten şu an icin bunu onemsemiyorum." "Cok guclu bir paketimiz var ve her şeyi doğru yaparsak, diğerlerine cok zor zaman yaşatabileceğimizi duşunuyorum." "Bu acıdan, şu anda her şeyin tek bir ana bağlı olduğunu duşunmuyorum. Bu şekilde 17 yarış daha gecirirsek, o zaman durumu tersine cevirmek icin cok gec kaldığımızı biliyor olacağız." dedi. Son olarak aşağıdaki resimde Ferrari'nin taban kısmının detaylarını goruyorsunuz. Tabanın kanallarının lastiğin onundeki biten noktasında, hava akımını dışarı doğru ceviren minik kanatcıklar yer alıyor. Bu tasarım kış testlerinde denense de, yarışlarda kullanılmamıştı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari'nin Azerbaycan GP Guncellemeleri Ortaya Cıktı