Carlos Sainz, McLaren icin 2019'daki en iyi şeylerden birisinin duzluk hızı olduğunu soyledi. Bu sene Renault'dan McLaren'a geciş yapan Sainz, art arda 3. sezon Renault motoru kullanıyor. Renault'nun dayanıklılığı konusunda şupheler devam etse de performans acısından ilerleme kaydettiği goruldu. Renault'nun yaptığı guncellemeler dışında McLaren da bu sene daha az yere basma gucu ile yarışabiliyor. Boylece duzlukte daha az suruklenme oluyor. Motorsport'un McLaren'ın uzun duzlukte nasıl olacağını sorması uzerine Sainz, "Bu seneki ilk 3 yarışta duzluklerde kesinlikle daha rekabetciydik. Ancak rakiplerimize gore biraz daha az arka kanatla yarıştığımız doğru." "Bu yuzden, bir anda herkes arka kanadını bizim Cin'de ve Bahreyn'de kullandığımız gibi duşuk downforce kanadına dondururse, o zaman duzluk avantajımız bir anda kaybolabilir. "Bu konuda onde olmalı, daha az yere basma gucu ayarlarıyla piste cıkmalı ve duzlukte rekabetci olmalıyız." "Cunku, durust olmam gerekirse, bu senenin en iyi şeylerinden birisi bu. Sonunda, Formula 1'deki 5. senemde duzlukte guclu bir araca sahibim." dedi. Sainz, yeni takımında henuz puan kazanabilmiş değil. Buna rağmen Sainz, uzerinde baskı hissetmiyor. Sainz, "Gercekten iyi bir sonuca hasret kaldım. Mumkun olduğu kadar kısa surede iyi bir sonuc istiyorum. Umarım Baku'de olur ancak bunun icin gozu donmuş değilim." "Gozu donmuş değilim cunku arac icerisinde ve takım icerisinde rahatsanız, takımın desteğini hissediyorsanız, arac icerisinde hızlı olduğunuzu biliyorsanız, piste her cıktığınızda hızlıysanız, iyi sonucların sadece an meselesi olduğunu bilirsiniz." "Bu acıdan endişeli değilim. Sonuc almak istiyorum ve McLaren ile ilk puanlarım icin sabırsızlanıyorum. Ancak bunun icin gozu donmuş durumda değilim." dedi. GUNLUK GAZETELER