Lewis Hamilton, Baku yarışı hafta sonunda olumunun 25. yılında anılan Ayrton Senna hakkında konuştu ve onun, F1 tarihinin en ikonik pilotu olduğunu soyledi. 3 kez Formula 1 şampiyonu olan Ayrton Senna, 1 Mart 1994'te gercekleştirilen San Marino GP'de yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Hamilton'ın pist ustundeki kahramanının Senna olduğu biliniyor. Hamilton, "Herkes bir şekilde onun yarışlarını ya da videolarını internet uzerinden izlemiştir. Ben, onun videolarını izleyerek buyudum. O, Formula 1'e gelmiş en ikonik pilot, en ikonik birey, gercek bir lider ve işinin ustasıydı." "Onun benim icin ne ifade ettiği sorusunu milyarlarca kez cevapladım. Gercekten nasıl cevap verebileceğimi bilmiyorum. Şu an icin onun bendeki onemini acıklayabileceğim kelimeler bulamıyorum. O, cocukken bana ilham veren pilottu. O, hÂl benim kahramanım ve hep oyle olacak." "Hem kişiliği, hem de suruşu icin bu gecerli. Kişiliği acısından neyle one cıkıyordu bilmiyorum. Sadece izlediğimiz kliplerden bunu goruyoruz. One cıktığı şey, arac icerisinde yapabildikleriydi. Benim gormeyi sevdiğim şey bu." dedi. GUNLUK GAZETELER