Daniil Kvyat, Azerbaycan'daki pistte iyi bir tur atmak icin limitlerde olmaları gerektiğini ve kendisinin bunu başardığını duşunuyor. Daniil Kvyat, sıralama turlarında iyi bir performans ortaya koydu ve son bolume kalmayı başardı. Rus pilot son zaman turunda 1:41.681 yaparken, bu onu Sergio Perez'in 0.088 saniye gerisinde altıncı sıraya taşıdı. Seans sonrası Motorsport.com'a konuşan Kvyat, boyle bir pistte limitlerde gitmenin onemine dikkat cekti. "Evet, genellikle tum sıralama turlarında olduğu gibi burada da her zaman limitlerde olmanız gerekiyor. Eğer iyi bir tur zamanı istiyorsanız limitlerde olmanız gerekiyor. Ama aynı zamanda duvarlara temas etmemelisiniz. Bir seferinde duvara biraz fazla dokundum. Yani bir noktaya kadar t*****larınızı kullanmanız gerekiyor! Bu tur bir pistte olması gereken bu. Buna ihtiyacınız var. Bugun yaptığımız işin karşılığını aldık. Tum takım bu ucunculuğu ve altıncılığı hak ediyor." "Bu, yarış icin iyi bir başlangıc pozisyonu, bunu hak ettik. Yarın bizi oldukca uzun ve ilginc bir yarış bekliyor. Bugun temelini atmaya başladığımız şeyleri devam ettirmek icin elimizden gelen her şeyi yapacağız." Kvyat, ikinci bolumdeki en iyi turunu atarken duvara dokundu ancak yola devam edebildi. "İkinci bolumdeki en iyi turumdu. Bu yuzden zorlamaya devam ediyordum, devam ettim, duvara carptım ama 'eğer zorlamaya devam etmezsem belki de bu benim son denemem olacak' diye duşundum. Bu yuzden zorlamaya devam ettim ve tur iyiydi." "Zaman kaybetmedim ve iyiydi. Ama bu pistte bazı riskler almalısınız. Dediğim gibi aldığım riskten pişman değilim. Bugun limitte olmama yardım etti." GUNLUK GAZETELER