Lewis Hamilton, iyi start aldığı Azerbaycan GP'nin ilk turu boyunca takım arkadaşı Valtteri Bottas'a karşı cok yumuşak davrandığını duşunuyor. Baku'deki yarışa Valtteri Bottas ilk sıradan başlayıp ilk turda yerini korusa da, 2. sıradan başlayan Hamilton iyi bir kalkışın ardından ilk virajlarda takım arkadaşıyla coğu virajı yan yana dondu. İkili arasında herhangi bir temas yaşanmadı ancak Hamilton, takım arkadaşını da gecmeyi başaramadı. Yarışın ardından konuşan Hamilton, "Burası bizim sezon icerisindeki en guclu yarışımız değil. Burası her zaman benim icin zor bir yarış oldu. Bunu duşunursek iyi bir sonuctu. Takım adına harika bir sonuc oldu." "Valtteri hafta sonu boyunca olağanustu bir iş başardı ve kesinlikle galibiyeti hak etti. Ben, kendi standartlarıma gore zayıf kaldığımı duşunuyorum. Bu konu uzerinde calışmalıyım." "Burada hem keyif almıyorum hem de zorlanıyorum. zorlandığım belli yarışlar, aynı şekilde zorlanmadığım belli yarışlar var. Onlardan bahsetmeyeceğim. Sonunda biraz hızlandım ancak artık cok gecti." "Sıralamalarda iyi iş cıkaramadım. O ise cıkardı. Yarışta ilk virajda ona karşı cok arkadaşca yaklaştım ve galibiyeti ona orada verdim. Harika bir yarış cıkardı ve hic hata yapmadı. Bu acıdan bu hafta sonu galibiyeti hak etti." dedi. Cuma gunku antrenmanların ardından Ferrari'nin guclu olması beklenirken, Mercedes bir kez daha hafta sonunu 1-2 sonucu ile kapattı. Hamilton, "Dominant olacağımızı duşunmemiştik. Cok yakın olacağını duşunmuştuk. Seb, sıralamalarda hava koridoru bulamadı. Eğer hava koridoru olsaydı, pole pozisyonunu alırlardı. Kesinlikle guclu performansa sahiplerdi. Leclerc, sıralamalarda olsaydı 1-2 olabilirlerdi ve o zaman farklı bir tablo ortaya cıkardı." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: İlk Turda Bottas'a Karşı "Cok Yumuşak" Davrandım