Sebastian Vettel, Azerbaycan’daki mağlubiyetten sonra, bir sonraki yarış olan İspanya GP’de Ferrari’nin Mercedes’e karşı işleri tersine dondurmesinin “cok onemli” olduğunu duşunuyor. Ferrari, Azerbaycan Grand Prix’sinde galibiyet icin savaşabileceği potansiyel hızı gostermişti, ancak sıralama turlarında Charles Leclerc’in yaptığı kaza ve Vettel’in yumuşak lastiklerle yaşadığı sorunlarla beraber Mercedes ikilisi art arda dorduncu yarışta da duble yaptı. Yarışı ucuncu sırada bitiren Vettel ve Ferrari, puan durumunda daha da geriye duşerken, Alman surucu takımın testlerde cok iyi gozuktuğu İspanya’da daha iyi olmaları gerektiğinin farkında olduğunu soyledi. “Genel olarak ilk dort yarışta yeterli hıza sahip değildik ve Barcelona’ya favori olarak gitmiyoruz.” “Ancak takım iyi bir ruh halinde. Araca getireceğimiz birkac guncelleme var ve Mercedes’i yakalamalıyız.” “Temiz bir hafta sonu gecirmek istiyoruz, cunku ilk yarışlar pek sorunsuz olmadı. Onları yakalamak ve işleri tersine cevirmek cok onemli.” Vettel, yarışının yavaş ilk bolum yuzunden mahvolduğunu ve o bolumde lastikleri uygun aralığa getiremeyerek istediğini alamadığını soyledi. “İlk bolum gercekten zayıftı, lastikleri calıştırmakta gercekten zorlandım. Cok soğuklardı ve onlara hasar verdim. Isındıklarında da hasar gorduler. Gercekten hic calışmıyorlardı.” “Gercekten rahat değildim ve istikrarsızdım ve aracta iyi hissedemedim. Burada bunu yaşamak iyi değil.” “Ancak daha sonra, orta lastikle attığım bolumde şaşırdım. Hicbir sorun yoktu ve yarış sonuna kadar sorunsuz şekilde dayandılar. İkinci bolumde daha mutluydum, aracta daha iyi hissediyordum ve Mercedes’lere yakın olabildim ve biraz baskı kurabildim.” GUNLUK GAZETELER