Kimi Raikkonen, pit yolundan başladığı yarışta puan aldığı icin mutlu olduğunu soyledi. Kimi Raikkonen, on kanat kuralını ihlal etmelerinin ardından yarışa pit yolundan başlamak zorunda kaldı ve trafikte kalmamak adına erken bir pit stop yaptı. Fin pilot bu strateji ve hatasız suruşuyle 10. sırada finiş gorerek ilk dort yarışın dordunden de puanla ayrılmış oldu. "Oncelikle bu sabah pit yolundan başlamayı planlamadığımızı kabul etmeliyim, ama olan buydu. Evet, puan almayı başardık, bu hic yoktan iyidir. Ama zordu cunku gercekten yeterli yol tutuş yoktu. Lastiklerin, zorlayabilmek adına yeterince iyi calıştığını zannetmiyorum. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bir sonraki yarışın bizim icin daha iyi olacağını duşunuyorum." "Yumuşak lastikte durum iyiydi. Sadece birkac tur atabildik, fakat herkes birbirini o kadar yakın takip ediyordu ki, pite girmek ve lastik değiştirmek gerekiyordu. Sanırım doğru olan şeyi yaptık. Lastikleri calıştırmaya, frenleri biraz korumaya calıştık. En kolay yarışlardan biri değildi ama yine de bazı puanlar aldık." "Yumuşak lastikte sanırım arka tarafta biraz aşınma vardı ama soylediğim gibi birkac tur attım. Bu yuzden bir şey soylemek zor. O grup icerisinde o kadar yavaş gidiyorduk ki, bence girmek daha iyiydi. Genel olarak lastiklerde zorlandığımızı ve onları calışır şekilde tutmakta sorun yaşadığımızı duşunuyorum. Bence biraz zorlu bir yarış bekliyorduk ve oyleydi. Bu sabah, başladığımız yerden başlamayı beklememiştik." "En azından hasarı sınırladık. Bugun yapabileceğimiz en iyi şey bu puandı. Bunu aldık, bence bir sonraki yarış daha kolay olmalı." "Paketten her şeyi cıkaramamak hayal kırıklığı yaratıyor ama calışmaya devam ediyoruz. Henuz genc bir grubumuz var ve bu yuzden bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor. Her şeyin daha iyi hale geleceğinden eminim." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: En Azından Puan Aldık