Ferrari Formula 1 pilotu Charles Leclerc, Azerbaycan Grand Prix'sinin son bolumunde yumuşak lastiklere gectikten sonra zorlandığı yorumlarını reddederken, sadece farkı kapatamayacağı icin aracı zorlamadığını dile getirdi. Leclerc, sıralama turlarındaki kazanın ardından yarışa sekizinci sıradan başlarken, dokuzuncu turda Max Verstappen'i gecerek dordunculuğe cıktı ve ondeki uc aracın pite girmesiyle liderliğe cıktı. Turlar ilerledikce Leclerc'in temposu duşmeye başladı ve yarışın orta kısmında Mercedes pilotlarının yanı sıra Ferrari'den takım arkadaşı Sebastian Vettel kendisini yakaladı. Bu uc pilota gecildikten sonra Leclerc pite girdi ve hem daha yumuşak hem de daha taze lastiklere gecti. Ancak buna rağmen ondeki aracları yakalayamadı ve farkı kapatamadı. Bunun uzerine de yarışın son anlarında yeni set yumuşak lastiğe gecip en hızlı tur denemesi yaparak fazladan bir puan aldı. Yumuşak lastiklerle olan temposu hakkında konuşan Leclerc, "Pek cok insanın zorlandığımızı duşunduğunu biliyorum. Oyle olduğunu duşunmuyorum cunku farkı kapatmak icin cabalamadım veya kapatmak icin zorlamadım. Cunku erken bir noktada ondeki cocukları yakalama ihtimalim olup olmadığını sordum ve aldığım cevap 'hayır' oldu. Cunku fark gercekten cok buyuktu." "Yani o andan itibaren durum lastikleri korumaya calışmak ve yapma fırsatı yakaladığım zaman en hızlı tur icin mucadele etmeye odaklanmakla ilgiliydi. Yani evet, yumuşak lastikleri taktığımız zaman tempoya odaklanmadık. Bu bizim gercek tempomuz ya da hızımız değil. Sadece en iyi turu atmaya odaklanmıştık." dedi. Leclerc, yarışın ilk bolumundeki yakaladığı guclu tempo ve Verstappen'i gecişinin aniden daha iyi bir sonuc alacağı konusunda kendisine umut vermediğini soyledi. "Elbette arac icerisinde her zaman iyimser oluyorsunuz, yoksa umudunuzu kaybedersiniz ve bu iyi bir şey değil. Her zaman daha iyi şeyler umut ediyorsunuz." "Ama aynı zamanda gercekciydik cunku farklı stratejimiz vardı. Yarışın o noktasında hicbir şey ifade etmiyordu cunku yarışın cok uzun olacağını biliyordum ve kendime ve mumkun olduğunca hızlı olmaya odaklanmıştım." Monacolu surucu, Bottas, Lewis Hamilton ve takım arkadaşı Sebastian Vettel'e pist ustunde gecildikten sonra pite girerken, cıkışta Pierre Gasly ile mucadele etti ve onun arkasında zamanda kaybetti. Takım patronu Mattia Binotto, Leclerc'in pit zamanlamasıyla ilgili şoyle konuştu: "Birlikte yarış sonundaki brifingde tartıştığımız bir şeydi, yani evet farklı bir kumar oynanabilirdi. Belki de bu lastiklere daha erken gecebilirdi. Ama yarış sonunda geriye donup baktığınızda farklı cozumleri tartışabilirsiniz. Genel anlamda yanlış yaptığımız herhangi bir şey olduğunu duşunmuyorum." GUNLUK GAZETELER