Lewis Hamilton, Azerbaycan Grand Prix’sinde Sanal Guvenlik Aracı periyodunda zaman kaybetmesinin ardından, bunun tekrarlanmaması icin direksiyondaki gosterge panelinde bazı değişiklikler istediğini soyledi. Hamilton, Sanal Guvenlik Aracı devreye girdiğinde takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın iki saniye gerisindeydi. Ancak yarış yeniden başladığında fark 3.5 saniyeye cıkmış ve Hamilton galibiyet icin atak yapacak kadar yaklaşamamıştı. Bu konudaki goruşleri sorulduğunda Hamilton, “Valtteri, sıralama turlarının son denemelerinde daha iyi bir iş yaptı, bu da kendisini savaşabilecek bir konuma soktu. Ve startta da iyi bir fark actı ve benim zorlamam gerekti.” “Ve Sanal Guvenlik Aracı periyodunda iki bucuk saniye kaybettim, yani farkı yeniden kapatmak zorunda kaldım. Yarışın bitimine dokuz tur kala bu kolay değildi. Bu benim hatamdı ve uzerinde calışmam lazım.” “Bunun tekrar yaşanmaması icin gosterge panelinde uygulayabileceğimiz bazı cozumler var.” dedi. Ne gibi değişiklikler yapmayı istediği sorulduğunda Hamilton, bunun hakkında konuşamayacağını cunku bunun direksiyon panelindeki “gercekten teknik şeyler” olduğunu soyledi. Hamilton bu konuda, “Bu sadece bir prosedur, cok buyuk bir şey değil.” dedi. Sanal Guvenlik Aracı devreye girdiğinde, suruculer hızlarını duşurmeli FIA tarafından belirlenen her bir kontrol sektorunun en az birinde minimum hızın ustunde gitmeleri gerekiyor. Bu sektorlerin uzunluğu, 100 metreden 300 metreye kadar aralıklarla ayrılan kontrol ışıkları arasındaki boşluklarla tanımlanıyor. Suruculer ayrıca birinci ve ikinci guvenlik aracı cizgilerinden once minimum surenin uzerinde gitmeli ve Sanal Guvenlik Aracı periyodu sona erdiğinde minimum surenin uzerinde olmalılar. Suruculer, bu minimum sureyi direksiyonlarındaki panelden gorebiliyorlar, bu da proseduru iyi gercekleştiremeyen suruculerin zaman kaybetme riski taşıdığı anlamına geliyor. Bu ayrıca, bir geri sayımı olmayan Sanal Guvenlik Aracı periyodunun bitimine ne kadar hızlı tepki verdikleri konusunda da gecerli. Bunun yerine takımlara, resmi mesajlaşma sistemiyle, 10-15 saniye icerisinde Sanal Guvenlik Aracı periyodunun sona ereceğine dair FIA ışık panellerinde “VSC” yazısının yeşile doneceği soyleniyor. Baku’deki yeniden startta Bottas, kendisini takip eden Hamilton, Vettel ve Verstappen’e karşı zaman kazanmıştı. Hamilton ile aynı ayara sahip olup olmadığı ya da Hamilton’ın bilgi eksikliği yaşayıp yaşamadığı sorulduğunda Bottas, “İkimizin de oldukca benzer ayarlarda olduğunu duşunuyorum. Bazı farklılıklar var. Startlarda ve gosterge paneli konusunda calışan bir tur elektronik muhendisimiz var.” “Aldığım bilgilerden memnunum ve Sanal Guvenlik Aracı periyodundaki delta suresine yeterince bağlı kaldım ve yeniden başlamaya hazırdım, bu yuzden her şey yolundaydı.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Gosterge Panelinde Değişiklik İstiyor