McLaren surucusu Lando Norris, Azerbaycan Grand Prix’sinin son turlarında duvara temas etmesinin ardından, yarışı ilk 10’da bitirememe ihtimali karşısında “gergin” hissettiğini itiraf etti. İngiliz surucu, son turlarda duvara temas etmesine rağmen herhangi bir zarar gormemiş ve yarışı takım arkadaşı Carlos Sainz’ın arkasında sekizinci sırada tamamlamıştı. Motorsport’a konuşan Norris, “Birkac kez duvara temas ettim. Bitime uc ya da dort tur kala gergin hissettiğim bir temas yaşadım, cunku oldukca buyuk bir temastı. Ancak devam etmeyi başardım ve neyse ki arac iyiydi.” “Burası, buyuk bir hata yaptığınızda buyuk sonuclar doğuran zor bir pist. Birkac yerde hata yaptım ancak pozisyon veya puan kaybettirecek kadar buyuk değillerdi.” dedi. Norris, yarışın ilk bolumunu Racing Point’ten Sergio Perez’in arkasında ve Sainz’ı arkasında tutarak gecirdi. Ancak yaptığı ikinci pit stop, takım arkadaşının arkasına duşmesine neden oldu, ancak takımın aldığı puanlara bir etkisi olmadı. Norris, “Kolay bir yarış değildi. Acık şekilde, yarışın coğunda Checo’nun arkasında takılı kaldım. Onu gecebilecek duzluk hızına sahip değildim. Daha bir sonuc alabilmek icin genel anlamda hızımız olduğu icin biraz sinir bozucuydu, ancak takım acısından ikimizin de puan alması sayesinde mutluyum.” “Sizin de soyleyebileceğiniz gibi, geciş yapmak yine de kolay değildi. Carlos daha hızlı olmasına rağmen o da Checo’yu gecemedi. Zorluydu, ancak elde ettiklerimizle yetineceğim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER