Lotus takım patronu Tony Fernandes, takım patronluğu gorevinde uzun sure kalmak gibi bir duşuncesinin olmadığını, 2010 sezonunu başlamasından kısa bir sure sonra bu gorevden ayrılacağını ifade etti. Formula 1'in en
yeni takımının patronluğuna atanan Fernandes, ekibin ayaklarını yere basmasından kısa sure sonra bu sorumluluğu başka birine devretmek istediğini belirtti. Fernandes, Reuters'a yaptığı acıklamada, "Takım patronluğu pozisyonu, daimi olacak birşey değil. Bir noktada bu gorevi devredeceğim. Bu gorevi devralacak kişi tum zamanını bu işe ayırarak, uygun bir şekilde calışabilir" dedi. Fernandes, "Benim gorevim AirAsia'da. Sadece şunu ifade etmek istiyorum, Lotus olarak doğru bir yol, doğru bir gorunum, doğru bir gelecek ve doğru stratejik plan ve pazarlamaya sahibiz" şeklinde konuştu. İstifasının ne zaman olacağı sorulan Fernandes, "Sanırım Melbourne'den sonra, belki takım patronluğu gorevinden hoşlanır ve birkac yarış daha devam ederim. Ama ondan sonra bu pozisyonu başka birine devredeceğim" cevabını verdi. Lotus'un surucu kadrosunu Ekim ayı sonunda acıklaması bekleniyor. Fernandes, Malezya hukumetinin takıma olan desteğine karşın, Lotus'un yerli pilotlarla yarışmak gibi bir zorunluluğun bulunmadığını ifade etti. Takımın amaclarına en iyi şekilde hizmet edecek tecrubeli bir pilotla yarışılması gerektiğini savunan Fernandes, "Benim şahsi tercihim, kariyerinin sonuna geliyor olsa bile, tecrubeli biriyle calışmak olacak. Tecrubesinden faydalanıp aracı geliştirmede yardımcı olacak birine ihtiyacımız var. Bu cok onemli" dedi. TurkiyeF1.com