David Coulthard pazartesi gunu gercekleştirilecek Dunya Motor Sporları Konseyi toplantısının sonucu ne olursa olsun Flavio Briatore ve Pat Symonds Formula 1'e geri donmenin bir yolunu bulacaklar. Coulthard, "Nelson Piquet jr takımdan ayrıldı ve bilgileri FIA ile paylaşma yoluna gitti. Onlar da bir soruşturma başlattılar ve sonucunda Renault da pazartesi gunku duruşma oncesi Flavio Briatore ve Pat Symonds'ın takımdan ayrıldığını acıkladı. Bu durumda olayda belli olmayan bazı bolumlerin ya da Renault'nun onceden tartışmadığı şeylerin olduğunu duşunebiliriz. Bunu zamanla goreceğiz. Bence her ikisinin de istedikleri takdirde cıkıp bir şey soyleme fırsatları olacak ve tabii ki FIA'da bizi bu konuda aydınlatacak. İnsanlar bir neden olmadan ayrılmazlar." "Eminim Pat bir yerlerde yine olacaktır cunku cok başarılı ve uzun sureli bir motor sporları gecmişi var. Flavio'nun da Formula 1 pastasında bir parmağı olacağını duşunuyorum. O ticari acıdan harika bir girişimci ve asla sporun kendisi ile ilgili istekli olmadı. Daha cok ticari tarafıyla ilgilendi. Eğer bir hata yaptıysa ceza almalı ama bu adamların inanılmaz bir baskı altında olduklarını da duşunmeliyiz ve bazen bu baskı yanlış kararlar aldırabilir." diyor. Renault'nun spordaki geleceği ile ilgili de konuşan İskoc eski pilot, "Umarım ayrılmazlar ama sabırlı olup neler olacağını goreceğiz. Renault'nun cekilmesi spor icin gercekten kotu olur. Formula 1'in ve motor sporlarınnın her zaman desekcisi oldular ve bunu kendileri icin de kullandılar. Ama bunlar zor zamanlar ve durumun ne olduğunu zaman gosterecek." diye konuşuyor. Coulthard olayın fazla abartıldığını da belirtiyor: "Bana gore 'birileri yaralanabilirdi' mantığı yanlış cunku motor sporlarında her an bir pilotun karıştığı kotu kazalar olabilir, ya da yarış gorevlileri ile taraftarlar da zarar gorebilir. Bu olayı alıp da 'cok tehlikeliydi' diyemezsiniz. Kazayı yapmak biraz fazla olmuş ancak ben de gecmişte birilerine yol verme tarzı takım emirleri aldım ama o zamanlar bunlar sporun bir parcasıydı. Stirling Moss gunlerine donersek, pilotların gerektiğinde yarışı tamamlamaları icin takım arkadaşlarına araclarını teslim ettiklerini goruruz. Sporun doğası bireysellikten cok takım oyununa bağlıdır. Ama sportif kuralların da olduğu acıktır. Yarışı manipule etmek sporun zararınadır ancak umarım bunu da aşıp yola devam edebileceğiz." TRF1.NET