Nitelikli turist hedefine ulaşmak icin 2019'da yeni bir tanıtım hamlesi başlatan Kultur ve Turizm Bakanlığı, bloggerlar ve turizm alanında onemli sayıda takipcisi bulunan Instagram kullanıcılarından da yararlanacak

2018'in 11 aylık doneminde Turkiye, 37,5 milyon yabancı ziyaretci ağırladı, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla toplam ziyaretci sayısı 43 milyona yaklaştı. 2018'in 45 milyon ziyaretci sayısıyla kapatılacağı ongoruluyor.

"50 milyon turist, 50 milyar dolar" olan 2023 turizm hedeflerini, "70 milyon turist, 70 milyar dolar" olarak guncelleyen Kultur ve Turizm Bakanlığı 2019'a "nitelikli turist sayısı ile turizm pazarlarını arttırma" amacıyla girdi.

Yeni bir tanıtım logosu ve sloganla "Turkiye" markasını oluşturma calışması başlatan Bakanlık, 18 yıldır kullanılan Turkey markası ve lale figurunun dışında yeni bir algı oluşturmak, yabancı turistte yeni bir farkındalık yaratmak icin yurt dışı reklam ve PR ajanslarını belirleme surecini devam ettiriyor.

Gecen yılın 11 aylık doneminde Alman turistlerde yuzde 25, İngiliz turistlerde yuzde 36 artış sağlayan Turkiye, "Avrupa'da gelire odaklı turizm pazarlaması" hedefi kapsamında yılın ilk etkinliğini, Hollanda'daki Utrecht Turizm Fuarı'na katılarak gercekleştirdi. Turizm sektorunun tum paydaşlarını bir araya getiren fuarda Turkiye standının acılışını dun Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı.

"Konaklama dışı harcaması yuksek" turistlerin Turkiye'yi tercih etmesi icin yapılan calışmalar kapsamında Cin, Japonya, Hindistan ve Guney Kore'den uzun ucuşlarla gelip daha cok kalan turistlere de yonelindi. Farklı pazarlara acılmak icin bu ulkelerde yoğun tanıtım calışmaları yurutulecek.

2019'u Turkiye yılı ilan eden Japonya ve Rusya'da Turkiye'ye has değerleri on plana cıkaracak, kulturel ve arkeolojik mirastan, sanat ve gastronomiye kadar bircok oğeyi icinde barındıran gezici sergiler acılacak.

İlki mart ayı sonunda Tokyolularla buluşacak sergi yıl icinde Kyoto, Moskova, Berlin ve Londra'ya da taşınacak. Sergi kapsamında Hatay, Gaziantep, Ege lezzetlerinin yer aldığı stantlar da acılacak.

SOSYAL MEDYANIN GUCU TANITIMDA KULLANILACAK

Tur şirketlerinin paket programları yerine kendi seyahat programını kendi oluşturan "perakende turistlere" yonelik tanıtımların on plana cıkacağı 2019'da bunun icin medyanın her mecrası etkin kullanılacak.

Yurt dışındaki televizyonlarda reklam kampanyalarına yoğun şekilde yer verilirken, sosyal medyada bloggerlardan ve turizm alanında onemli sayıda takipcisi bulunan Instagram kullanıcılarından yararlanacak.

DİJİTAL İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK

Teknolojik gelişmelerin tanıdığı imkanların kullanılacağı tanıtım calışmalarında, yapay zeka programlarıyla daha once Turkiye'ye gelmiş ceşitli sebeplerden artık başka ulkeleri tercih eden ya da hic gelmemiş turistlere ilişkin analizler cıkarılacak.

Analiz sonuclarına gore, her iki grupta yer alan gelir grubu yuksek turistleri hedefleyen direkt tanıtım calışmaları yurutulecek.

İnternethaber