Tarih mesnet tutulursa Yahudiler milattan binlerce yıl once Tiksos krallarından Nob zamanında, Yusuf Peygamberle Mısır'a girdiler. Mısır firavunu bir ruya gorur.Bu ruyayı Yusuf (a.s.) yorumlar. Bu hal firavunun hoşuna gider ve Yusuf’a (a.s.) "Senin gibi akıllı ve hikmetli adam yoktur. Sen evimin uze-rinde bulunacaksın ve butun kavmim senin emrin uzerine idare olunacaktır. Ben yalnız tahtta senden buyuk olacağım. Bak seni butun Mısır diyarı uzerine koydum. Firavun muhrunu parmağından cıkarttı Yusuf'un parmağına taktı. Ona ince keten elbiseler giydirdi. Boynuna altın zincir taktı. Onu kendisinin ikinci arabasına bindirdi. Ve onunde diz cokun diye bağırdılar ve onu Mısır diyarı uzerine koydu. Firavun Yusufa dedi: Ben Firavunum. Butun Mısır diyarında bir kimse iznim olmadıkca elini ayağını oynatmayacaktır dedi. Tekvin Bab-41
(Yahudilerin Tevrat kitabından) Daha sonra Yusuf peygamberin (s.a.) babası Yakup aleyhisselam ile 70 kişilik bir kafile Mısır'a girdi. İsraiIoğulları Mısır'da Nil deltasının etrafına yerleştiler ve coğaldılar.
Zira Mısırlılar Yahudilerle (İbranilerle) ekmek yemezlerdi cunku bu Mısırlılar indinde mekruhtu. Tekvin Bab 43/32
Yusuf Peygamberi kuyuya atan bunlardı sonra gidip buğday isteyenler de bunlardı. Mısır halkı Yahudilerle aynı sofraya oturmaktan imtina ettikleri Tevrat ta, yukarıda gecmektedir. Mısırlılar gayet durust, Orfune geleneklerine bağlı binlerce yıllık medeniyet kurmuş, dunyanın 7 harikasından bin olan Ehramların sahibiydiler. Firavunlardan birinin yaptığı duayı aşağıya alıyoruz. Bu dua Mısır'da bulunan tabletlerden alınmıştır.
"Eşyayı gorerek bu mahalden -Dunyadan- cıktım, orada ben hakikati soyledim, adalet yaptım, benden sonra gelecekler bana iyi muamele edin. Atanıza hurmetkar olun, şikayet etmedim. Oldurmedim ey hak ve adalet ilahı... hic kimseye iftira etmedim. İnsanlara karşı hicbir sahtekarlıkta bulunmadım, hicbir dul kadına zulmetmedim.. Mahkemede yalan soylemedim, menhiyattan hicbir şey yapmadım. Hicbir ameleye hicbir gun yapabileceğinden ziyade gordurmedim. Tembel olmadım, işsiz durmadım, insan oldurmedim, mabetlerin ekmeğine almadım, olulerin sargılarını, erzaklarını almadım, hileli kazanc yapmadım İlah"
"Dunya İle rabıtasını kesmeyen yahut kesmek istemeyen ruh CENKTEN CEKİLİR bir daha da cenge iştirak edemez. 0 vakit ilahi kıvılcımdan mahrum kalan insan artık ruhsuz bir alet gibi yaşar, hayvan menzilesine iner. Ekseriya da sabır ve cesaretle muzaffer olur. Bağlarından kurtulmuş olan ruh iyiliği ister. Gozu karartan madde ortusunun icinden ebedi olanı gorur.
Turk tarihi cilt 8 Sayfa 144-153-141 Dr. Rıza Nur Mısırlıların cocuklarına nasihati "İlim oğrenmeye gayret et, ilmi annen gibi sev cunku ilimden kıymetli bir şey yoktur, tembellik ve havailik ile hicbir gun gecirme yoksa kamcıyı yersin, senden yaşlı ve terbiyesi yuksek olana hurmeti unutma, onlar ayaktayken oturma."
Mısır milletinin şu ahlak anlayışıyla Yahudi ahlak anlayışı taban tabana zıttır. 70 kişilik Yahudi aşiretini bir millet haline getiren Mısır'dır. Yahudiler 4-5 asır icinde Mısır'da coğalıp milyonları buldular ve Mısır ulkesini felaketlere surukleyip tarihten sildiler.
Firavun ruyasında Filistin'den cıkan bir ateşin sarayını yaktığını gorur, bunu kahinlerine anlatır. Kahinler İsrail oğullarından cıkacak bir kişinin firavunun saltanatını yıkacağını soylerler. Bunun uzerine Fira*vun bu cocuk ne zaman anne rahmine duşecek diye sorar. Kahinler falan gece bir yıldız doğacak eğer o yıldız doğarsa bil ki o cocuk anne rahmine duşmuştur, derler. Firavun o gece geldiğinde İsrail oğullarının kadınlarıyla erkeklerinin cadırlarını ayın ve o gece hicbir İsrailli kansıyla yatmayacak diye emir verir.
Cadırları kontrol etme gorevini de bir komutana verir. Ne var ki bu komutan İsrail oğullarından Musa’nın (as) babasıdır. Musa’nın (as) babası gece cadırları gezerken ansızın bir fırtına cıkar, komutan kendini bir cadıra atar bu cadır Musa’nın annesinin cadırıdır, Musa’nın babası hanımının uykuda olduğunu, ruzgarın uzerini actığını gorur ve canı hanımını arzular. Olan olmuştur. Musa (as anne rahmine intikal etmiştir, sabah yıldız doğar kahinler feryat ederler, herkes hesaba cekilir, komutandansa kimse şuphe etmez. Firavun tedbir olarak bir sene icinde doğan erkek cocukların oldurulmesini emreder. Ne var ki ilahi kader Musa’yı firavunun sarayında buyutur. Kur'an bu hadiseyi şoyle nakleder:
"Hani o firavun sizin oğlanlarınızı olduruyor, kızlarınızı diri bırakıyordu."
İşte firavun bu zulmu işlemeye başladıktan sonra uc bin senelik Mısır dağılmıştır, demek ki zulum payidar olmuyor. Efendimiz (SAV) bir hadisinde "Kufur devam eder fakat zulum devam etmez" buyurmuştur.
Her ne olursa olsun bugun Yahudilerin, milletlerin başına gecirdikleri mason firavunlar kadim Mısır'ın firavunlarından daha adi, daha ahlaksız kalite bakımından mukayese kabul etmeyecek kadar aşağılık durumdadırlar.
Musa (as) bu durumdan Yahudileri kurtarmaya calışıyordu. Yahudilerin ehramlarını taş işinde calışanlarını Orgutluyordu. Daha sonra da goreceğimiz gibi bu taş ustalarına MASON deniyordu. MASON teşkilatının bugun dunyanın başına ne denli buyuk bir bela olduğunu cok kimse bilmektedir. İşte işci sınıfının teşkilatlanması, tarihte bu MASON duvar ustalarıyla başlamıştır.
Musa peygamber Yahudileri Mısır'dan cıkartıp kurtarırken bu mendebur millet, Mısır milletinin ne kadar altın ve kıymetli eşyası varsa calmış, Mısır'ı soyup soğana cevirmişlerdir.
"Fakat her kan kendi komşusundan ve hanesinin misafirinden gumuş takımlar ve altın takımlar ve libaslar talep edip (onları) oğullarınıza ve kızlarınıza takarak Mısır'ı soyacaksınız." Muharref Tevrat tan Huruc 3/22 Yahudiler icine girdikleri milletleri faizle soymuşlar. altınlarını tekellerinde toplayıp onlara kağıttan parayı benimsetmişlerdir. Haham Reichhorn 1869'da şoyle diyordu:
"Piyasada altının yerine kÂğıt parayı gecirmeye calışacağız. Altını kasalarımıza cektikten sonra kağıt paraya da kıymet verecek de biz olacağımıza gore, butun hayata hakim olacağız demektir."
Evet bugun mark, dolar ve sterlin ne durumda, TL ne durumda olduğu meydandadır. Yahudi İcerdeki mason uşaklarının yardımıyla TL'yi sıfıra indirmektedir.
Allah (cc) Musa gibi mubarek bir pey*gamber vasıtasıyla bu anut kavmi kurtarmış ne var ki daha Kızıldeniz'deki mucize henuz tazeyken Samîrî isimli Yahudi Musa'nın yokluğundan bir an faydalanarak Mısır'dan Yahudilerin caldığı altınları toplamış, ateşe atmış, ateşten bir buzağı cıkarmış mendebur kavim Allah'ın nimetini unutarak hemen bu buzağıya Allah diye tapmaya başlamıştır. Musa (as) cok uzulmuş. 'Ey kavmim size ne oldu ki daha Allah'ın nimeti uzerinizdeyken şu cansız buzağıya tapıyorsunuz' demiştir. Bugun Hindistan’da bir milyara yakın Hindu buzağıya ve ineğe tapmaktadır. Yahudi kendi gibi başka milletleri de putlara taptırmış, her millete bir put icat etmiştir.
Yahudiler Musa Peygambere, ey Musa bize anlattığın Allah'ı goster biz Onu acıktan gormek istiyoruz demişlerdir. Ve tarihte İlk Rasyonalizm fikrini ve muşahedeci goruşu ortaya atmışlardır.
Yani Allah (cc) varsa Benî İsrail Onu gormelidir, gormuyorsa haşa 0 yoktur. Tarihte materyalist goruşun doğuşu da bu Yahudi Rasyonalizmidir. ilerde goreceğimiz gibi Yunan felsefesi yani Judou-Greec felsefesinin ozunu de bu akılcı goruş teşkil etmektedir. Ayeti kerimede
"Ya Musa bize Allah'ı (cc) acıktan goster dediler de onları o şiddetli sayha (şiddetli ses) yakalayıverdi"
Halbuki Allah (cc) iman edenleri anlatırken, "Onlar o kimselerdir ki gayba iman ederler" Yani Allah'a (cc), Kıyamete, cennetlere gormeden iman ederler.
İşte İsrail gormediği Allah'ı (cc) bırakıp gorebildiği, muşahede edebildiği, akıl erdirebildiği YAHOVA ya İnanmaktadır. YAHOVA Bu madde aleminin ozunu oluşturur. 0 aynı zamanda Alemin kendisidir. YAHOVA dini olmaktan cok Yahudilerin milli İlahıdır. İsrail’in İlahı YAHOVA, bakın bu kıymetli! milletine Tevrat’ta nasıl sesleniyor:
"Siz bakıcı karının (sihirbaz karının) cocukları, ya*ni zina eden erkek ve fahişe (******) un cocukları, siz gunah cocukları hile nesli değil misiniz?"
"Fakat sen cok oynaşlarla fahişelik ettin yine de bana don. Cıplak tepelere gozlerini kaldır da bak seninle nerede yatmadılar? Sen zinalarınla, kotuluğunle diyarı murdar ettin. Yeremya 5/2
YAHOVA kendi milletinin ne adi bir millet olduğunu biliyor fakat yine de milletinden vazgecmiyor.
"Zira seni kurtarmak icin ben seninleyim, seni aralarına dağıttığım dunya milletlerinin cumlesini telef edeceğim fakat seni busbutun telef etmeyeceğim. Yeremya 30/11
"Siz bana kavim olacaksınız ve ben size ilah olacağım." Yeremya 30/20 YAHOVA İsrail’e vazife veriyor "Sen benim harp topuzum ve harp aletimsin. Seninle milletleri kıracağım ve seninle hukumetler harap edeceğim." Yeremya 51/19
Bugunku Tevrat bu satırlarla doludur. Bu Tevrat’ı Yahudiler Babil esareti zamanında hazırladılar. Tevrat’ı Allah Teala Musa'ya gonderdiği zaman dunyada İki ceşit yazı mevcuttu. Biri Mısır'da resimlerle olan hiyeroglif yazı, diğeri Mezopotamya’da bulunan civi yazısıydı. Bugun bu yazılarla yazılmış Tevrat mevcut değildir. Babil de yazılan Tevrat’ı daha sonra hahamlar Yunanca'ya cevirdiler ve bu Tevrat daha evvel de bahsettiğimiz gibi yunan felsefesinin temellerini oluşturdu.
Ben Yahudilerin 6000 seneye ulaşan tarihiyle uğraşacak değilim. Sadece bize Yahudi’yi tarihin akışı icinde tanıtacak noktalara temas edeceğim. Ne var ki okunacak tum tarihlerde Yahudi milleti hakkında bir tek muspet satıra rastlamak mumkun değildir. Bundan dolayı milletlerin nefret etmek uzerinde birleştiği Yahudi’den başka bir millet yoktur.
Yahudiler milattan 1654 sene evvel Mısır'dan cıkmışlar, MUSA (AS) ve HARUN AS onderliğinde Tih colunde 40 sene vakit gecirdikten sonra Kenan diyarına doğru yola devam etmişlerdir.
Tevrat'ta suyuh-hakimler devri diye yad olunan ve 5 asır kadar suren bu istikrarsız devirde Yahudi*ler Allah'ın (cc) belası olarak buyuk gucluklerle karşılaşmışlardır. İsrail tarihinin mustakil devri DAVUT ve SULEYMAN aleyhisselam devridir. Filistin'in asil sahipleri Filistinlilerle İsrailliler arasında devam eden harplerden birinde, o zamanın adeti uzere her iki tarafın bir savaşcı cıkardığı ve dovuşu kazananın galip ilan edildiği usulune gore Filistinliler GOLYAT CÂLUT u cıkarmışlar, Yahudiler bu savaşcıdan korkmuş. karşısına cıkamamışlar nihayet DAVUT Peygamber cıkmıştır. Neticede DAVUT AS CÂLUT u bir sapan taşıyla yere yıkmıştır. İsrail kralı TALUT'un Olmesiyle DAVUT AS kral secilmiştir. (m. evvel 1039-1032)
Davut AS Kudus u fethederek imar etmiş başka Şehirde olan kutsal tabutu (Tabutu sakine) Urselim'e getirtmiştir. Davut AS n Hititli BEDŞEBA isimli hanımından Suleyman AS dunyaya gelmiş, Suleyman AS ı Davut Peygamber kendi sağlığında eliyle tahta oturtmuştur. Suleyman AS n ilk İşi Sur kralı HlRAM a elci gondererek mahir ustalarla, işciler istemiş, krallığının 4. senesinde siyon-sahyun-zion adındaki dağın tasfiyesiyle etrafındaki ucurumların doldurulmasıyla 400 metre uzunluğunda 300 m genişliğinde tabutu sakininin konulacağı SULEYMAN mabedini yaptırmış. Bu mabedin baş mimarlığını Yahudi olan HlRAM usta yapmıştır.
Siyonizm de bu siyon dağından mulhem bir kelimedir.
* * *
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- buyuk ŞEYTAN yahudiyi tanımak