130 yıllık bir mirasın sahibi olduklarını belirten ATSO Başkanı Cetin Osman Budak, "Bu buyuk ailenin hizmet bayrağını taşıdığım icin gurur duyuyorum" dedi. Budak, "Bu torene vesile olan, odul alan sanayicilerimize, ihracatcılarımıza, tuccarlarımıza, turizmcilerimize, ureticilerimize, Antalya'yı marka yapan uyelerimize de sonsuz teşekkurlerimi sunuyorum" diye konuştu. Budak ayrıca şunları soyledi:
"Antalya EXPO 2016'ya hak kazandık. Biz, birlik ve beraberlik icinde Antalya Tanıtım A.Ş.'yi kurduk. Aynı anlayışla Tarım Konseyimizi kurduk. Sağlık Turizmi, Kongre turizmi gibi alanlarda işbirliği platformları kurduk. Şimdi bunların sonuclarını yeni yeni almaya başlıyoruz. Bu birliktelik hic şuphesiz Antalya'yı hep daha iyiye ve daha guzele goturecektir."
"11 MİLYON TURİST YETMEZ"
Antalya'nın turizm potansiyelini oven TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise şunları soyledi: "Yeryuzunun cennetinde yaşıyorsunuz. Bizim tek isteğimiz sizin daha fazla zengin olmanız. Yeter bize demeyin. Siz ne kadar zenginseniz, biz de o kadar zenginiz. Allah size herşeyi vermiş. Burada muthiş potansiyel var. Daha fazla kazanabilirsiniz. Antalya'ya 11 milyon turist geliyor diye yan gelip yatmak yok. Destinasyonları ceşitlendirmek ve inovasyon yapmak zorundasınız. Antalya'nın kapasitesi 11 milyon değil haberiniz olsun.
EXPO icin de Antalya'yı tebrik ediyorum. Bunu yaparsak ilave Antalya'ya 5 milyon turist gelecek. Turkiye'nin sebzesinin yuzde 20'sini siz uretiyorsunuz. Kesme cicekten, Hoıllanda 5 milyar dolar, Antalya 36 milyon dolar cebine koyuyorsa bunda bir noksanlık var.

Onun icin sizin ve Turkiye'nin yapacağı cok şey var. Antalya sanayide de bizim en buyuk kentlerimizden. Cunku burada liman var. O limanın geleceğe gore alt yapısını yapmamız lazım.
Ben ulkemin geleceğinden umutluyum. Rahmetli Ozal bizi bizden daha iyi tanıyormuş. Mekanı cennet olsun. 10 milyon turist deyince kimse inanmadı. Şu anda Turkiye'ye 32 milyon turist geliyor. Dunyada ilk 6 destinasyon icine girdik. İtalya'da 5 yıldız dedikleri otelle bizimkileri mukayese edin bizimki 7 yıldız.
Turizm Turkiye'nin 1 numaralı sektoru. 32 milyon turist geliyor. Bu yıl sonu itibariyle 30 milyar dolar Turkiye'nin geliri olacak. Turizmin ithalatı yok. Cari acığa pozitif katkısı yok. Biz Turkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokarız. Yeter ki benim rakiplerim hangi şartlarla oynuyorsa biz de aynı şartlarda oynayalım."
"2020'DE 20 MİLYON TURİST ONGORUYORUZ"
Odul toreninde Gumruk ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da birer konuşma yaptı. Antalya'ya gelen turist sayısının 2020'de 20 milyona ulamasının ongorulduğune işaret eden Vali Altıparmak, ''Hızlı trenin ozellikle Kayseri'ye, Kapadokya'ya ulaşması lazım. Buradaki zenginliği ancak oyle oralara taşırız. Bu Antalya'ya fayda sağlayacak elbette ama asıl faydayı Anadolu sağlayacaktır'' diye konuştu.
ODULLER SAHİPLERİNİ BULDU
Konuşmaların ardından Gumruk ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sutcu ve diğer yetkililer, odulleri sahipleriyle buluşturdu.
Gecenin finalinde Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na EXPO tişortu giymiş ve başları sarı papatyalarla suslu iki kucuk cocuk tarafından plaket verildi. Bu jest karşısında oldukca neşelenen Bakan Yazıcı ve Hisacıklıoğlu cocuklarla sohbet etti.
Turizmdebusabah.com