Valentino Rossi, Brno'da sezonun beşinci galibiyetine ulaşarak takım arkadaşı ve en buyuk rakibi Jorge Lorenzo'nun da yarışı tamamlayamaması ile şampiyona yolunda 50 puanlık farka ulaştı. 18 turda lider durumdaki Jorge Lorenzo'nun Rossi'nin atağına karşılık verirken motorundan duşup yarış dışı kalmasının ardından Rossi buyuk farkla yarıştan galibiyetle ayrıldı. Valentino Rossi'yi yalnız bir yarış cıkaran Honda surucusu Dani Pedrosa takip etti ve podyumun son basamağı da Gresini Honda'da Toni Elias'ın oldu. Lorenzo'nun puan alamaması ile Pedrosa da şampiyona ikinciliği icin şans elde etmiş oldu. Yarışta Nicky Hayden ve Marco Melandri'nin de bir virajda temas ederek yarış dışı kalmaları da ilginc bir sahne oldu. TRF1 [IMG]http://img524.**************/img524/2928/444444g.jpg[/IMG] --------- Ntv 'nin yayınına gelirsek herzaman ki gibi rezalet rezalet rezalet. Yorumcu diye getirdikleri eski sayın asbaşkan dominic Lorenzo duşunce resmen takla atmadığı kaldı. Tamam bende Rossi 'yi destekliyorum ama mucadele istiyorum. Rossi'nin kazanması guzel ama Lorenzo duştukten sonra heyecanı kalmıyor. Ben Rossi'yi desteklediğim halde sıkıyorsa vay diğer izleyenlerin haline. Yetkililere sesleniyorum Tarafsız Yorumcu Şart