Fransa Grand Prix’si sıralama turlarında pole pozisyonunu elde eden Marc Marquez, her şeyini ortaya koyduğu turda yaptığı kazanın, stratejisinin bir sonucu olduğunu soyledi. Yağmurun giderek artmasıyla sıralama turlarındaki koşulların giderek kotuye gitmesi, ilk turların pole pozisyonu savaşında belirleyici olmasını sağlamıştı. Nihayetinde Marquez, ilk denemesinde pole pozisyonunu almasına yetecek turu atmayı başardı ve sonraki turda La Chapelle virajında kayarak duştu. İspanyol surucu, ilk zaman turunu kaydettikten sonra ikinci turunda zorlama stratejisi izlediğini belirtti. Marquez, “Zor bir sıralama turu seansıydı, cunku sadece hızla ilgili değildi. Stratejiyle, akıllı olmakla, pist koşullarını anlamakla ilgiliydi.” “Piste yağmur lastikleriyle cıktığımızda doğru kararı verdiğimizi gordum ve hemen arkasından yağmurun gittikce arttığını gordum.” “İlk turda biraz zorladım ve pole pozisyonu icin yeterliydi. Ve ikinci turda stratejimiz her şeyi verip zorlamaktı.” “Her şeyimi verdiğimde ilk uc viraj cok iyiydi ancak dorduncu virajda duştum.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Yaptığım Kaza, Stratejimin Bir Sonucu