Aleix Espargaro, Yamaha surucusunun Le Mans'taki sıralama turlarının ilk bolumunde cesurca bir strateji tercih ettiğini soyledi. Rossi, sıralama turlarının ilk bolumunde diğerlerinden farklı şekilde kuru zemin lastiğine gecmiş ve risk almasının ardından bolumu ilk sırada tamamlamıştı. İtalyan surucu bu stratejisi izleyen tek isimdi. Sonunda 1:37.667'lik derecesi gunun en hızlı derecesi oldu ve Rossi kaydettiği bu derece sayesinde rahat şekilde sıralama turlarında ikinci bolume kalmayı başardı. Aprilia surucusu Espargaro, İtalyan surucunun karaları alma surecini ve ıslak zemindeki guclu yeteneğini ovdu. Sıralama turlarını Rossi'nin dort sıra gerisinde dokuzuncu sırada tamamlayan Espargaro, "Valentino'nun yaptığı şeyi gercekten alkışlıyorum. İlk bolumde pistte daha az su vardı. Ama yaptığı şey gercekten cok etkileyiciydi cunku sadece kuru zemin lastiklerine gecmekle kalmadı, aynı zamanda iyi bir tur da atmalısınız, turu vakit kaybetmeden tamamlamalısınız." "Gercekten cok tehlikeli bir şeydi. Sadece pistin ustundeki sudan bahsetmiyorum, pist yuzeyi de sadece 15 dereceydi. Bu 300 beygir gucunde olan 160 kg'lık bir motosikleti yonetmeyi zorlaştırıyor." dedi. Rossi, sıralama turlarının ilk bolumunde boyle bir hamle yapmasının iki sebebi olduğunu soyledi. "Her şeyden once bu yıl Austin'de karmaşık hava koşullarında calıştık. O zaman motosiklette daha rahattım. Ayarları geliştirdik ve elektronik de artık daha iyi. Genelde bu durumda gercekten acı cekiyoruz." "Ayrıca dorduncu seansta yağmur lastiklerini kullandım ve durum iyiydi. Cunku ıslak zeminde kendimi iyi hissediyorum ama biz sınırlardayız. Burada asfalt cok iyi ve cok fazla su yok. Suyun her zaman etrafta olduğunu goruyoruz, ortada değil. Bu yuzden risk aldık ve karşılığını aldık." "Mutluyum cunku doğru secimi yaptık. Ama ikinci bolume girmem icin cok onemliydi." İtalyan surucu sıralama turlarının ikinci bolumunde, henuz ilk turunda kuru zemin lastiği kullandı ancak bu yanlış karardı ve Marc Marquez sonunda ıslak zemin lastiğiyle pole pozisyonunu aldı. Pistin en iyi olduğu anda kuru zemin lastikleri kullandığı icin verim alamayan sonunda beşinci olurken, ilk kararının kendisine zarar verdiğini kabul etti. "İkinci bolumde tekrar denedik cunku eğer calışsaydı belki iki iyi tur atabilseydim o zaman pole pozisyonunu alabilirdim. Ama maalesef pist yuzerinde cok fazla su vardı." "Bittiğinde mutluyum cunku beşinciydim. Ama pole pozisyonunu kazanmak icin en iyi an Q2'nin ilk beş dakikasıydı. Cunku daha az su vardı. Ozellikle ilk iki sektorde." "Yine de ıslak zeminde o kadar da kotu değildim. Beşinci sıradan başlamak harika." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Espargaro, Rossi'nin Q1'deki Cesur Kararını Takdir Etti