Liberty Media CEO’su Greg Maffei, F1 ve takımların şu anda sporun geleceğinin temel bir parcasını olacak olan ve buyuk isimlerin istemediği butce sınırının detaylarında anlaşma konusunda yol kat edildiğini belirtti. Maffei, 2021’de başlayacak olan yeni bir Concorde Anlaşması’nın imzalanmasında “buyuk aşama” kaydedildiğinde ısrarcı. Gelecekteki ticari duzenlemeleri, yonetişimi ve teknik ve sportif duzenlemeleri paralel olarak bağlama sureci karmaşık olsa da, her iki taraf da birkac aydır yeni bir Concorde Anlaşması icin calışıyor. New York'taki bir medya ve iletişim konferansında Maffei, “Buyuk bir ilerleme kaydedildiğini duşunuyorum. Elbette tartışılacak olan sorunlar var. F1, 15 yıl veya daha uzun sure boyunca butce sınırı koymak hakkında konuştu ve Chase Carey ve ekibi F1’e butce sınırı koyma konusunda konuşmaya ilk kez başladığında insanlar bununla dalga gecti.” “Eğer coğu yatırımcının yaptığı gibi gidip, soylentinin ne hakkında olduğu konusunda takımlarla konuşursanız butce sınırının kabul edileceğini duşunuyorum.” “Uzlaşma konusunda cok uzakta değiliz. Ve insanlar bunun hakkında tartışıyor.” “Genel olarak teori; bazı geleneksel isimlerin tercihi olmayan daha fazla yarış rekabeti, daha fazla pist uzeri geciş, butce sınırıyla birlikte daha dengeli harcamalar, daha dengeli odemeler yaratmak.” “Butun bu şeyler genel olarak kabul edildi. Bir tur sonuc elde etmeye doğru ilerliyoruz. İyi bir yonde ilerlediğimizi duşunuyorum.” “Maalesef Barcelona yarışı istediğimiz kadar heyecanlı değildi. Valtteri Bottas, Lewis Hamilton ve Toto Wolf sayesinde Mercedes cok iyi bir iş yaptı. Cok iyi devam ediyorlar ve ancak pazar gunleri daha fazla rekabet gormek istiyoruz.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER