Lewis Hamilton, mevcut Formula 1 araclarının fiziksel olarak zorlayıcı olmadığını ve bunun 2021 kurallarıyla daha zor hale gelmesini umduğunu soyledi. Hamilton, 18 yaşındaki bir surucunun modern bir F1 aracına sorunsuz bir şekilde alışmaması gerektiğini belirtti. 19 yaşındaki McLaren surucusu Lando Norris, bu sene gride katıldı ve Max Verstappen ile Lance Stroll’un ardından tarihte bir F1 yarışına cıkan en genc ucuncu isim olmuştu. Hamilton, F1 suruculerinin ne sıklıkta uyuşturucu testinden gectiği şeklindeki bir soruya yanıt verdi ve diğer spor dallarındaki yarışmacıların aksine kuralları aşarak kazanacakları cok az şey olduğunu belirtti. Hamilton, “Uyuşturucu testi rastgele oluyor, yılda uc kez de olabilir, daha az da olabilir. Bu bir noktada, potansiyel olarak yarışların olmadığı zamanlar pistlerden uzak yerlerde, evde, otelde oluyordu.” “Bu, bisiklet gibi kalpten daha fazla kan akması veya daha fazla oksijen gerektiren bir spor değil. Yorulmuyoruz. Durust olmak gerekirse, aracları surmek yeterince zor değil, daha zorlayıcı olmalılar.” “2021’de bazı suruş yardımlarından kurtulmamız gerektiğini, orneğin cok fazla hidrolik direksiyona sahip olmamamız gerektiğini duşunuyorum. Daha fazla zorlanmalısınız, yarış sonrasında bitkin olmalısınız. Bir sporun bu şekilde olması gerektiğini duşunuyorum.” şeklinde konuştu. Hamilton, F1’in diğer ust duzey sporlar kadar zorlayıcı olması gerektiğini belirtti. “Tenis oyuncuları mactan sonra, ozellikle de dort saatlik maclardan sonra tamamen bitmiş oluyorlar. Bisikletciler, Fransa Bisiklet Turu gibi yarışlardan sonra oluyor olmalılar. F1’in de bu şekilde olması gerektiğini duşunuyorum.” “Ancak bugunlerde fiziksel olarak az zorlanıyoruz. Bu yuzden 18 yaşındaki birinin gelip sorun yaşamadığını goruyoruz. Durum bu olmamalı.” “Olay şu ki, hicbirimiz hile yapmıyoruz, vucudumuzu geliştirmenin bir anlamı olmuyor. Sadece normal antrenmanlar yapıyoruz ve sağlıklı olmaya calışıyoruz.” GUNLUK GAZETELER