Andrea Dovizioso, Ducati MotoGP takımının Fransa GP'de Danilo Petrucci'ye karşı "Formula 1 tarzı" takım emri vermediği icin mutlu olduğunu soyledi. Andrea Dovizioso, Ducati MotoGP takımının takım emri vermeme kararını desteklediğini ve bunun Formula 1 gibi olmamasından oturu mutlu olduğunu dile getirdi. Ducati'nin Petrucci'ye geri kalma emri vermesi gerekip gerekmediği sorusuna Dovizioso, "Formula 1'deyseniz o zaman evet. Ama şampiyonamız icin hayır. Ozellikle de sezon başında olmamalı." "Hangi yone bakmak istediğinize gore değişebilir. Eğer maksimum puan almak istiyorsanız belki iyi bir fikir bile olabilir. Ama sporumuzda coğu zaman boyle değil." "Bu iyi bir şey cunku Danilo guclu bir surucu. Şampiyonada iyi bir pozisyonda, maksimumu cıkarması gerekiyor ve onunla bu tarz bir savaşa girdiğim icin mutluyum. Zorladı, gercekten zordu, cunku cok fazla zorluyordum. Lastiklerle uğraşıyorum fakat sonunda turum 1:32.8 civarındaydı. Bu kotu değil." "Cılgınca bir şey yapmadı ve ihtiyacımız olan şey de zaten bu değildi. Bu durumdan memnunum." yanıtını verdi. Dovizioso, Le Mans'ın ardından şampiyonada sekiz puan geriye duşerken, Petrucci 30 puan geride beşinci sırada yer alıyor. "Bugun kesinlikle zorlanıyordu. İkinci bitirdim ve bu iyi. Ama motosiklette ozellikle arka lastikte zorlanıyordum. Şampiyonluk icin savaşmak istiyorsanız bu iyi bir şey değil." "Sonunda gercekten yavaştım. Yarışın ortasına kadar tempomu koruyamadım ki bu olumsuz bir şey. Sakin kalmamız gerekiyor. Cunku Marquez'le cok yakınız." GUNLUK GAZETELER