McLaren CEO’su Zak Brown, Fernando Alonso’nun Indianapolis 500’e katılmaya hak kazanamaması konusunda takımın “bahanesinin olmadığını” soyledi. Alonso, Uclu Tac’ı elde etmek icin Indy 500’u kazanma amacındaydı, ancak sıralama turlarında ilk 30’a giremedi ve yarışa katılacak olan son uc kişiyi belirleyecek olan son seansta da dorduncu olarak yarışa katılmaya hak kazanamadı. 227.353mph’lik bir tur atan Alonso, son denemesinde 227.372mph’lik bir tur atan Kyle Kaiser’a gecilerek dorduncu sırada kaldı. McLaren sportif direktoru Gil de Ferran, kendisine yarışa katılacak kadar hızlı bir arac veremedikleri icin acık şekilde Alonso’dan ozur dilerken, Brown ise olanlardan dolayı takımın sadece kendisini suclayabileceğini belirtti. Sosyal medya uzerinden acıklamalar yapan Brown, “Taraftarlarımız, takımımız, ortaklarımız ve Fernando icin bu yıl Indy 500’de yarışamayacağımız icin inanılmaz derecede hayal kırıklığı yaşıyorum.” “Her turlu zorlu bir yol olacaktı ancak bahanemiz yok. Gereken işi yapamadık. İşini yapanlara saygı duyuyorum.” “McLaren ve Fernando’yu yarışa sokamadığımız icin uzgunum. Takım butun kalbini ve ruhunu buna adadı ve onlara teşekkur ediyorum. Nerede yanlış yaptığımızı biliyoruz ve bunu duzelteceğiz.” dedi. De Ferran pazar akşamı medyaya, Alonso’nun yarışa katılma hakkı elde edememesinin, yarış kariyerindeki en acı tecrubesi olduğunu ancak takımın 2020’de bir başka deneme icin geri doneceği konusunda kararlı olduğunu belirtti. Acık şekilde hayal kırıklığına uğradığını soyleyen de Ferran, Twitter’dan yaptığı acıklamada, “Buyuk bir mucadeleye giriştik.” “Her şekilde zor olacağını biliyorduk ve IndyCar’daki bazı cok tecrubeli takımlara karşı yarışıyorduk. Ve ne yazık ki biraz geride kaldık. Olabildiğince denedik, biraz geride kaldık ve bu acı verici.” “İcimdeki yarışcı, icimdeki savaşcı geri donmek istiyor. Yarın başlamak istiyorum ve bu mucadele ile başa baş kalmak istiyorum. Fernando, en azından savaştığımızı soylemişti. Bazen başarısız olursunuz ancak burada savaşıyoruz. Bu, başa baş kalmak istediğim ve geri donmek istediğim bir mucadele.” dedi. GUNLUK GAZETELER