Karel Abraham, MotoGP Fransa Grand Prix’si oncesinde formasyon turunda Suzuki surucusu Joan Mir ile aynı anda duştukleri kazadan dolayı “gercekten uzgun” olduğunu belirtti. Abraham ve Mir, yarış başlamadan hemen once formasyon turunda neredeyse aynı anda motosikletlerinin kontrollerini kaybetmiş ve duşmuşlerdi. Mir’in Suzuki’si, kendisinden hemen once duşen Abraham’a carpmış ve Abraham’ın Avintia Ducati’si de Johann Zarco’nun KTM’sinin yan tarafına carpmıştı. Mir ve Abraham yarışa geri donebildiler, ancak Abraham pite dondukten sonra “pit yolundan ayrılma kurallarını ihlal ettiği icin” diskalifiye oldu. Abraham, “Yarıştan once, puan alma konusunda kendime cok guveniyordum. Bunu yapabilirdik ancak formasyon turunda duştum. Sanırım arkamda Joan Mir de duştu.” “Butun bunlar cok garipti. Şu an kaza yuzunden sırtım ve başım ağrıyor. Hayal kırıklığına uğradım, gercekten uzgunum cunku yarışta puanlar alabileceğimizi biliyordum. Bunun yerine yine puansız ayrıldık.” ifadelerini kullandı. Formasyon turunda bu haftaki dorduncu kazasını yapan caylak surucu Mir, sekiz puanla şampiyonada 17. sırada yer alırken, Abraham ise puanı bulunmayan tek tam zamanlı surucu konumunda. Mir, kazaya sebep olan şeyin muhtemelen soğuk lastikler olduğunu belirtti. Mir, “Samimi olarak soylersem, ne olduğunu bilmiyorum.” “Gercekten erken fren yaptım, diğer suruculerden daha sert de frenlemedim ve on taraf kilitlendi ve dumduz gittim.” “Ne olduğuna bakmamız lazım, cunku bu zor bir durum. Bu hafta sonu dort kaza yaptım ve nedenini bilmiyorum. Ve nedenini bilmeliyiz.” dedi. Yarıştaki bir diğer kaza ise Francesco Bagnaia ve Maverick Vinales arasındaydı. Bagnaia, “Aleix Espargaro, Maverick’in cizgisini cok hızlı bir şekilde kapattı ve kendisini gecmesine izin vermedi. Ve Maverick cok fazla yavaşladı ve ona dokundum. Ona vurmamam imkansızdı.” dedi. Vinales ise, “Cumartesi gunu stratejimizi cok kotu yaptık. Yarışa 11. sıradan başladığınızda boyle şeylere maruz kalabiliyorsunuz.” “Hafta sonu mukemmel şekilde başlamıştı ancak sıfır puanla bitti. Bazı şeyleri anlamalı ve oğrenmeliyiz.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Abraham, Formasyon Turundaki Kaza Yuzunden “Gercekten Uzgun”