Billy Monger, sıradışı Pau Grand Prix’sini, yağmur lastiği kumarı oynayarak kazandı. 2017’de Britanta F4 yarışında gecirdiği kaza sonucu iki bacağını da kaybeden genc surucu, kendisi icin ozel olarak hazırlanan aracla sıralama turlarında 11. sırayı elde etti ve yağmurun başladığı formasyon turunda pite gelerek yağmur lastiklerine gecerek kumar oynamıştı. Baskın Motopark takımı suruculeri ilk dort sıra icin savaşırken, pole pozisyonunun sahibi Julian Hanses 14 tur boyunca yarışı lider goturdu. Ancak takım arkadaşı Liam Lawson, Hansen’a kotu bir atak yaparak hem kendisini hem de Hansen’ı yarış dışı bıraktı. Motopark’ın, suruculerini kuru zemin lastikleriyle pistte tutma kararı, Monger’ın duzenli olarak farkı kapatmasını sağladı. İlk iki sıradaki suruculer kaza yaptığında, Monger on grubun arkasına kadar gelmişti. Guvenlik aracı periyodundan sonra da takım arkadaşı Nicolai Kaergaard’ı arkasında tutmayı başaran Monger, 1.121 saniye farkla yarışı kazandı. Yarıştan sonra konuşan Monger, “Sadece tek tek herkesi gecmeyi denedim. İki sene once yarışlar kazanacağıma inanmıyordum. Buna inanamıyorum. Pite girdikten sonra ilk turda acık ara sonuncuydum. Muhendisimle takım telsizinde kavga ediyorduk. Bana kuru zemin lastiklerinde kalmamız gerektiğini soyluyordu. Yağmur lastiği icin pite geldiğimde pist cok kaygandı ve bu doğru karardı.” şeklinde konuştu. Kaza yapan Motopark ikilisinin takım arkadaşlarından Yuki Tsunoda, kazadan sonra yağmur lastikleri icin pite geldi ve podyumu tamamlayan isim oldu. GUNLUK GAZETELER