MotoGP’nin etkileyici caylağı Fabio Quartararo, Fransa Grand Prix’sinde motosikletini lastiklerini onemsemeden sıralama turu modunda kullandığını soyledi. Hafta sonuna en hızlı suruculerden biri olarak başlayan Quartararo, sıralama turlarını 10. sırada tamamlayabilmiş ve yarışta Maverick Vinales’i gecmeye calışırken hata yapıp 17. sıraya kadar duşmuştu. Quartararo daha sonra yarışın ikinci yarısında muthiş bir hız yakalamış ve yarışı takım arkadaşı Franco Morbidelli’nin 1.3 saniye gerisinde 8. sırada tamamlamıştı. Fransız surucu, yarışta motosikletini “sıralama turu ayarına” getirmeye ve tamamen saldırmaya karar vermiş. Quartararo, “Yarışta normalde yapmamam gereken bir şey yaptım ve motosikleti sıralama turu ayarına getirdim. ‘Tamam, neler olacağını gorelim.’ dedim ve lastiği mahvedersem, bu benim sorunum olacaktı.” “Rins’i 15. turda gectiğimde sıralama turu ayarına gectim ve sınırları cok zorladım.” “Buyuk bir fark olmadı, kucuk değişikler vardı. Belki hızlanma bolumunde lastikler fazla donuyordu ama suruş tarzıyla bunu kontrol edebiliyordum.” “Fiziksel olarak, suruş yapmak gercekten zordu ve yarışı bitirebildiğim icin şanslıyım.” dedi. Quartararo, yarıştan once hedefin ilk sekizde bitirmek olduğunu soylemiş, ancak yarıştaki temposu duşunulduğunde neyin mumkun olabileceği hakkında duşunmek istemediğini soyledi. “Bilmiyorum, bunun hakkında duşunmek istemiyorum cunku kesinlikle daha iyi bir sonuc olurdu. Muhtemelen ilk beş.” “Hedefim oncekiyle aynı, hedef ilk sekizde yer almaktı ancak bu tempoyla beraber daha fazlasını istiyorum.” “İlk turların boyle gecmesi uzucu. Startım gercekten kotuydu, diğerlerini gecmek gercekten zordu ancak bir saniye icerisinde altı surucunun olması benim icin gercekten zorluydu.” “Oğrendiğim en onemli şey, lastikleri saklamayı bilmek ve sanırım bu konuda bir şeyler buldum.” “Senenin başlarında hızlanma bolumunde aşırı zorlayarak zaman kazanıyordum ve motosiklet cok kayıyordu, şimdi ise farklı bir şekilde zaman kazanıyorum.” “Hızlanma bolumunde değil, ancak viraj hızında, frenlemede zaman kazanıyorum.” “Yarışlarda oğrendiklerim bunlar ve sadece beşinci yarışıma cıktım. İşler bu şekilde olduğu her seferde oğrenmeyi umuyorum, ancak bu yarışı yaptığımız icin gercekten mutluyum.” GUNLUK GAZETELER