Piero Ferrari ve Dieter Zetsche, pazartesi gunu hayatını kaybeden Niki Lauda icin taziye mesajı yayınlayan isimlere katıldılar. Formula 1'in efsane isimleri arasına adını yazdırmayı başaran Niki Lauda, gectiğimiz yıl gecirdiği akciğer nakli sonrası rehabilitasyon surecindeydi. Ancak yaşadığı bobrek sorununun ardından bir kliniğe goturuldu ve pazartesi gunu hayatını kaybetti. Bunun uzerine F1 ve otomobil dunyasından taziye mesajları yağdı. Acıklama yapan isimlerden birisi Dieter Zetsche oldu. Mercedes-Daimler AG'den Dieter Zetsche, "Motor sporları dunyası en buyuk savaşcısını kaybetti. Mercedes ailesi inanılmaz bir akıl hocasını kaybetti. Ben gercek bir arkadaşımı kaybettim. Her şey icin teşekkurler Niki!" acıklamasını yaptı. Enzo'nun oğlu Piero Ferrari ise Lauda'yı ozleyeceğini dile getirdi. "Hem Ferrari ve Formula 1 taraftarları icin, hem de benim icin cok uzucu bir gun. Cok sayıda sağlık probleminin ardından Niki bizi terk etti ve bu benim icin acı verici." "Ferrari ve diğer takımlarla pek cok şey kazandı ve her zaman arkadaşımız olarak kaldı. O harika bir yarışcı, başarılı bir iş adamı ve muhteşem bir insandı. Onu ozleyeceğim." Son olarak Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise, "Niki Lauda ile olan anılarım cocukluğa dayanıyor. Onunla birlikte Clay Regazzoni'nin dunyanın pek cok yerinde Ferrari ile kazandığını seyrettim. Henuz 10 yaşında değildim ve bana korkusuz bir savaşcı gibi geliyordu. Formula 1'e geldiğim zaman Niki ile iyi bir ilişkim vardı. Birbirimize saygı duyduk. Dayanıklılığı ve karizması sayesinde sporun popularitesini arttırdı ve dunya capında sevilmesine yardım etti. Cok basit ve durusttu." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari ve Zetsche, Lauda İcin Taziye Mesajı Yayınladı