Monaco'daki basın toplantısında konuşan Max Verstappen, bu hafta sonu podyuma cıkma şansına sahip olduklarını ancak yarışın favorisinin Mercedes olduğunu soyledi. Red Bull son yıllarda şasinin on plana cıktığı Monaco'da hep guclu performanslar sergiledi ve gecen yıl Daniel Ricciardo pole pozisyonundan başladığı yarışı kazanmayı başardı. Bununla birlikte Verstappen, bu yıl podyum şansları olduğunu ancak favorinin Mercedes olduğunu soyledi. "Mercedes bu hafta sonunun başında acık şekilde favori. Gecen yılki kadar iyi olduğumuzu sanmıyorum. Neler olacağını goreceğiz. Podyum icin savaşabileceğimize eminim. Ama podyumun hangi basamağı icin savaşacağımızı gormek icin beklemek lazım." "Burada şimdiye kadar dort yarış yaptım, umarım bunu yapmaya devam edebilirim. Bu sayede iyi sonuclar almak icin şansım olacak." Verstappen, Honda'dan ovguyle bahsetti. "Şahsen bu kadar iyi olmalarına hic şaşırmadım cunku zaten hepsi hesaplanmıştı. Bize soz verdikleri şeyleri yerine getirdiler. Bu devam eden bir surec. Ama şimdiye kadar ortaklığımızdan gercekten cok zevk aldım. İşlerini ciddiye alıyorlar ve cok profesyoneller. Bu yuzden daima yuzumde gulumsemeyle calışıyorum. Elbette kendimizi daha da geliştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ama bu sadece motor icin değil, arac icin de gecerli. Bunu başarmak icin birlikte cok calışıyoruz." Verstappen, hayatını kaybeden Niki Lauda hakkında da konuştu. "Niki bu spor icin bir efsaneydi. Kariyeri boyunca cok fazla şey başardı. Hem comert hem de eğlenceliydi. Elbette onunla hic calışmadım ama yaptığımız konuşmalardan her zaman iyi bir adam olduğunu anlıyordum. Formula 1 icin buyuk bir kayıp. Duşuncelerim ailesiyle birlikte." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Monaco'da Podyum Mumkun