Gectiğimiz gunlerde hayatını kaybeden Niki Lauda’nın arkadaşlarından eski F1 surucusu John Watson, Lewis Hamilton’ın Monaco’daki davranışını eleştirdi. Lauda’nın gectiğimiz gunlerdeki olumunun ardından Hamilton, sosyal medyadan Lauda icin yaptığı paylaşımda, “Bana ihtiyacları olursa, her zaman ailenin yanında olacağım. Seni seviyorum adamım.” ifadelerini kullanmıştı. Mercedes, Monaco’da F1 efsanesine ithafen “Teşekkurler Niki” yazısını aracının on tarafına koydu ve pazar gunku yarıştan once gridde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak. Ancak 70’ler ve 80’lerde Lauda ile yarışan Watson, Hamilton’ın sosyal medyadaki paylaşımının ardından İngiliz surucunun davranışını eleştirdi. Beş kez dunya şampiyonu surucu, Monaco’ya motosikleti ile gelmiş, taraftarlarla gulumseyerek fotoğraflar cektirmiş ve imza dağıtmıştı. Ancak FIA basın toplantısına hasta olduğu gerekcesiyle katılmamıştı. Bir Mercedes sozcusu, “Lewis, cok yakın bir arkadaşını kaybetti.” demişti. Mercedes, Hamilton’ın yerine medya ile konuşması icin Valtteri Bottas’ı gondermişti. Hamilton’ın nasıl olduğu sorulduğunda Bottas, “Pazarlama ekibimiz, toplantıya katılmamı istedi. Butun bildiğim bu. Lewis iyi gorunuyordu.” dedi. Eski McLaren surucusu Watson ise, “Bu acınası bir durum. Lewis’in bunu nasıl savunacağını bilmek istiyorum.” “Saygı icin gidip konuşmalıydı. Niki’nin kendisine nasıl yardım ettiği konusundaki hayranlığını acıkca belirtemeyecek kadar uzgunse, bu acınası bir şey.” “Eğer roller tersine olmuş olsaydı Niki, Lewis'in ne kadar iyi bir surucu ve ne kadar iyi bir dunya şampiyonu olduğunu basına soylerdi.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Watson: Hamilton’ın Basın Toplantısına Gelmemesi “Acınası” Bir Durum