Claire Williams, Ferrari’nin Formula 1 kurallarını veto edebilmesinin “aptalca” ve “mantıksız” olduğunu ve bunun 2021 icin planlanan buyuk değişikliklere rağmen bu hakkı elinde tutmasının beklendiğini soyledi. F1’in kontrolu demokratik bir surectir, ancak Ferrari on yıllardır bir kural değişikliğini engelleme imkanına sahip durumda. Ferrari takım patronu Mattia Binotto, gectiğimiz yarış olan İspanya’da, F1’in 2021’deki buyuk kural değişiklikleri tartışmalarının yanında veto haklarını ellerinde tutmaları ve yarışlara devam etme konularında iyimser olduklarını acıklamıştı. Binotto, Ferrari’nin veto hakkının “sadece kendilerini korumakla kalmadığını, ayrıca tum takımları da koruduğunu ve bu hakkı korumayı umduklarını” belirtti. Ancak Ferrari’nin rakipleri buna karşı geldi. Ferrari’nin veto hakkı konusunda İtalyan takımla aynı fikirde olup olmadığı sorulduğunda Claire Williams, “Hayır, durust olmak gerekirse bunun aptalca olduğunu duşunuyorum.” “F1’in ve FIA’nın kurallara daha fazla sahip cıkması gerektiğini duşunuyorum.” “Bu spora ve sporun geleceğine yonelik surdurulebilirliğine bakmamız, onu ve gercek DNA’sını korumamız gerekiyor. Bunu komite ile yapmak cok zor olabilir. Bir takımın veto hakkı olmaması gerektiğini duşunuyorum. Bu bence hic mantıklı değil.” şeklinde konuştu. Williams’ın bu tutumu, perşembe gunku Monaco’daki resmi FIA basın toplantısında diğer takım patronları tarafından destek gordu. Red Bull takım patronu Christian Horner, Ferrari’nin veto hakkının “oldukca modası gecmiş” olduğunu soyledi. Horner, “Buna iki şekilde bakabilirsiniz: bu bir guvenlik ağı, cunku onlar takımları temsil ediyorlar ancak ayrıca Ferrari’yi de temsil ediyorlar. Muhtemelen, eğer temiz bir sayfa acacaksak bu veto hakkının orda olmaması mantıklı olur. Claire’in dediği gibi, kurallar herkes icin aynıdır.” dedi. Renault F1 takım patronu Cyril Abiteboul ve McLaren F1 CEO’su Zak Brown, kural koyucuların Ferrari’nin tarihini başka bir şekilde onurlandırmaya calışabileceklerine inanıyor. Abiteboul, “F1’in savunmacı olmak yerine ilerici olması gerek. Spor icin olumlu olduğu duşunulebilecek veya varsayılabilecek bir sureci engelleme imkanı muhtemelen iyi değil.” “Ferrari’nin spordaki değerini tamamen kabul ediyoruz.” Brown ise, “takımların cıkarlarını temsil etmeyi teklif eden Binotto’nun cok nazik olduğunu” soyleyerek şaka yaptı. Brown, “Hepimizin farklı cıkarlarının olduğunu duşunuyorum. Bu yuzden, herkesin kendi goruşmelerini yapması en iyisidir. Cyril’in dediği gibi, Ferrari spora cok buyuk değer katıyor ve bu başka yollarla da kabul edilebilir.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Williams: Ferrari’nin kuralları veto edebilmesi “aptalca” ve “hic mantıklı değil”