McLaren surucusu Carlos Sainz, teknik bir sorun yuzunden Monaco GP’nin ilk antrenmanlarında kaybettikleri zamanın, hafta sonunun kalan kısmında kendilerine zarar vereceğini soyledi. Sainz, motordaki bir ERS sorununun giderilmesi gerektiğinden 90 dakikalık ilk antrenmanın sonunda sadece tek bir kurulum turu atabilmişti. Sainz, ikinci antrenman seansında ise 47 tur atmış ve ilk 10’un 0.1 saniye, takım arkadaşı Lando Norris’in ise 0.026 saniye gerisinde kalmıştı. İlk antrenman seansında piste cıkamaması nedeniyle “30-40 tur” kaybettiklerini soyleyen Sainz, bunun etkisinin hafta sonunun kalan bolumunu etkileyeceğini duşunuyor. Sainz, “Bu acığı kapatmak icin elimden gelenin en iyisini yaptım, ancak hÂl normalden en az 30 tur gerideyiz.” “Umarım aracta daha rahat olurum ve gectiğimiz yıllardaki tecrubelerimle bu acığı kapatırım.” “Acıkca Monaco, ilk antrenman seansını kacırmak isteyeceğiniz son yerdir.” “Mekanikerler, ilk seansın sonunda piste donup kurulum turu atabilmem icin harika bir iş yaptılar.” “Ancak bu kaybedilen 30-40 tur, hafta sonunun geri kalanında bana zarar verecek. Ancak umarım yavaş yavaş bu acığı kapatırım.” şeklinde konuştu. Sainz ayrıca, perşembe gunku veri eksikliği nedeniyle takımın ayar geliştirme konusunda “biraz tahmin yuruteceğini” belirtti. Takımın caylak surucusu Norris de bir kerbun uzerinden gecerken aracın tabanına verdiği hasarla beraber ikinci seansta zaman kaybetmiş ve uzun suruş yapamamıştı. Norris, bu seansta sadece 27 tur atabilmesine rağmen uzun suruşlerin cok onemli olmadığını, Monaco’da “her şeyin sıralama turlarına bağlı olduğunu” soyledi. Norris, “Bir hata yaptım ve araca biraz hasar verdim, bu yuzden uzun bir suruş yapamadım.” “Sadece kısa bir sıralama turu simulasyonu yaptım. Uzun suruşlerde aracla ilgili bir bilgim yok, ancak burada her şey sıralama turlarına bağlı.” “Bu yuzden aracı sıralama turlarına en iyi şekilde hazırlamaya calışıyoruz, cunku bu sizi burada daha iyi bir pozisyona sokar.” GUNLUK GAZETELER