Eski dunya şampiyonu Fernando Alonso, gelecek yıl Formula 1’in motor sporlarının zirvesi ozelliğinin zedelenmesi durumunda F1’den ayrılmaya hazır olacağını soyledi. 27 yaşındaki İspanyol surucu Silverstone’da gazetecilere yaptığı acıklamada,FIA ve FOTA’nın 2010 duzenlemelerine ilişkin yaşanan uyuşmazlığı cozebileceğini umduğunu kaydetti. Alonso, bununla birlikte, F1’in motor sporlarının zirvesi olma ozelliğini yitirmesi halinde FOTA’nun kuracağı başka bir seride veya mevcut başka bir kategoride yarışmayı tercih edeceğini ifade etti. Alonso, “Yarın iyi haberler almayı umuyorum. Ben, FOTA takımlarına
destek veriyorum, son birkac yıl icinde buyuk işler başardılar. Takımlarımızla sozleşmelerimiz var ve dolayısıyla sonuna kadar onlarla birlikte olacağız” dedi. Alonso ayrıca, ilk onceliğinin dunyanın en rekabetci ve teknolojik olarak en ileri serilerinde yarışmak olduğunu belirterek, “En azından benim icin, henuz olmayan pilotlarıyla kucuk takımların yer aldığı yeni bir Formula 1 cekici değil. Eğer gelecek yıl Formula 1 bu ozelliğini kaybederse, başka bir seri olacaktır. Emekli olmayacağım. Ancak başka bir şampiyonada yarışacağım” diye konuştu. TurkiyeF1.com