Bu haftasonu Silverstone'daki Britanya Grand Prix'inde Red Bull'un takımı uzerinde avantaj sağlamasına rağmen Jenson Button aradaki farkın sıralama turlarında gorulduğu gibi olmadığına inanıyor. İlk yedi yarışın altısını kazanan şampiyona lideri lastiklerini ideal sıcaklığa ulaştırma konusunda sıkıntı yaşadı ve sıralama turlarında altıncı sırayı alarak sezonun en kotu grid pozisyonuna imza attı. " Guncelleme olmadan da burada hızlı olacaklarını duşunuyorum fakat fark gorunduğu kadar buyuk değil. Sıcaklıklar burada duşuk ve onlar lastiklerini calıştıran takımlardan birisi. Turkiye'de cıkış turunda Webber zikzaklar ciziyordu ve ben de lastiklerini calıştırmak icin tam gaz gidiyordum." " Bu tur sıcaklıklarda araclarının cok iyi olduğunu duşunuyorum bu yuzden onların uzerinde hıza sahip olmamız gerekiyor. Elbette paketleri gelişti fakat eğer pist sıcaklığı 40 derece olsaydı onların boyle bir avantaja sahip olabileceklerini sanmıyorum." Buna rağmen Button, Britanyalı taraftarları Silverstone'daki son yarışta beklentileri konusunda uyardı ve yarışa altıncı sırada başlamasından dolayı kazanmanın zor olacağını soyledi. " Red Bull'ların cok hızlı olacaklarını sanıyorum, on cizgide olan Rubens icin onları yenmek cok zor olacak ozellikle enim icin. Amacım yapabildiğim kadar cabuk bir şekilde gridde yukselmek. Altıncı sıradayım sonuncu değil biliyorum fakat birkac sıta yukselmeye ihtiyacım var. Sadece birkac iyi puan toplamam gerekiyor bu yuzden Red Bull'lara cok fazla kaybedemem fakat yarın bizim tarafımıza donebilir yine de Turkiye kadar sıcak olmayacak. Bu yuzden kesinlikle avantajlı değiliz." Sezona baskın bir şekilde başlamasının kendisine psikolojik bir avantaj sağladığı sorulduğunda Button şunları soyledi: " Bilmiyorum. Belki Vettel'in Turkiye'de yaşadığı sorun olabilir fakat yedi yarışın altısını kazanmış bir takımız ve bulunduğumuz hemen hemen butun yarışlarda cok gucluyduk ve yarışta hata yapmadık bu yuzden diğer takımlar iyi bir yarış cıkarma olasılığımızı duşunuyor olduklarından eminim." " Rubens ikinci sırada ve harika bir pozisyonda. Ben ise altıncıyım ve benim icin daha zor, fakat sanırım bir şeyler yapabiliriz. Ne yaptığımız konusunda ilgileneceklerinden eminim fakat strateji acısından onları etkilemeyecek şekilde avantaja sahipler burada. Bu haftasonu sahip olduklarıyla, en hızlı araca sahipken iyi bir strateji belirlemek oldukca kolay olması gerekiyor." " Onları yenmek zor olacak fakat Rubens'in onları yenmk icin en iyisini yapacağından eminim." TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Button "Red Bull ile Fark Gorunduğu Kadar Buyuk Değil" [Spor Timi]