Renault patronu Flavio Briatore takımların FIA ile sporun geleceği ile ilgili kurallar konusunda anlaşma yapması icin artık zamanın dolduğuna inanıyor ve artık akıllarındaki tek fikrin yeni seriyi hazırlamak olduğunu soyluyor. "Biz uzlaşmayı denedik, acık kapı bıraktık, her şeyi denedik. Kapılar yuzumuze kapandı." FOTA'nın FIA'nın Dunya Motorsporları Konseyi toplantısından bir gun sonra, perşembu gunu biraraya gelmesi bekleniyor ancak Briatore carşamba gunu cıkacak olası bir sonucun FOTA'nın durumunu etkilemeyeceğini soyluyor. Briatore ayrıca Mosley'in, kendisinin yeni Bernie Ecclestone olmak icin cabaladığı suclamaları karşısında duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi. "Max her zaman kişisel davranıyor. Ben kişisel davranmak icin fazla centilmenim. Aslında ona soyleyecek cok şey var, insanlara hakaret etmeyi bırakması gerekiyor." Mosley'in Briatore'nin kacık olduğunu soylediği yorumuna ise Briatore, "Max'in nasıl biri olduğunu tarif etmek istemem cunku ozel hayatında News of the World'de neler olduğunu gorduk. Eğer delilikten bahsetmek istiyorsa kendine bir goz atmalı. Artık yeter. Sessiz kalması gereken biri varsa, bu da o." Son olarak da Briatore, yeni serinin işletilmesinde yardımcı olmayı planladığı soylentilerini reddetti. "Ben olduğum yerdeyim. FOTA'dayım. FOTA'ya inanıyorum. FOTA'nın gucune inanıyorum. Dunyadaki en iyi takımların ve pilotların yer alacağı bir şampiyona istiyoruz ve F1 bilgisi olan F1 insanlarını istiyoruz, GP3 ya da GP4 değil." "Gercek takımlar istiyoruz boş kutular değil. Şu anda merak icindeyiz cunku cuma gunu FIA 2010 şampiyonası icin takımların acıklanmasının son gunu. Bu, Formula 1'deki yeni takımların listesinin acıklanacağı gun ve ben listeyi gercekten cok merak ediyorum." TRF1.NET