Turkiye'nin en onemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, yeni sezona sorunlarla "merhaba" diyor. Yetkililer Uludağ'da bir konsorsiyum sağlanmasını ve doğru adım atarak herkesin bu işi desteklemesi gerektiğini dile getiriyor.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Turkiye'nin Davos'u olması icin calışmalar başlatılan
Uludağ, aralık ayında başlayacak yeni sezona da sorunlarını cozemeden giriyor. Davos iddiasına konu olan Cevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı 'Uludağ Milli Parkı Donuşum Projesi' 2009 yılında kamuoyuna duyurulmuştu. 2010 yılı nisan ayında Uludağ'da donuşum calışmalarının başlatılması ongorulurken, sivil toplum orgutlerinin 1/5 bin nazım ve 1/1000 olcekli uygulama planlarına yaptıkları itirazlarla proje durdurulmuştu. 3 yıllık surecte imar planlarına suren itirazlar İkinci Gelişim Bolgesi'ne de yeni yatırım gelmesinin onunu keserken, otopark sorununun cozumu de itirazlara takıldı.

Dunya gazetesinden Esra Ozarfat'ın haberine gore son olarak Uludağ'da alt ve ust yapı calışmaları konusunda tam yetki almak isteyen Bursa Buyukşehir Belediyesi, mayıs ayında 1'inci ve 2'nci oteller bolgesinin altyapı calışmaları icin Orman Su İşleri Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Mudurluğu ile yapılan protokoller sonucunda ilk kazmayı vurdu. Ancak calışmaları yeterli bulmayan otelcilerin eleştirileri devam ederken, aralık ayı itibariyle 2012-2013 kış sezonunu acmaya hazırlanan Uludağ'ın son durumuyla ilgili kamuoyuna bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, bolgenin kış turizmindeki yerini kaybetmeye başladığını kaydetti.

Vali Harput, Valilik olarak Uludağ'ı eski gunlerine getirmek icin değil, ilerisine taşımak icin cabaladıklarını belirterek, en buyuk sorununun cok başlılık olduğunu, Uludağ'ın sadece kışın değil, dort mevsim kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti. 1'inci ve 2'nci gelişim bolgesi arasındaki ulaşım sorununun cozulduğunu vurgulayan Vali Şahabettin Harput, "Uludağ'da planlarla ilgili sorunlar da cozuluyor. Otellerin planlara aykırı olan kısımlarının yuzde 90'ı yıkıldı ve yenilendi. Bazı otellerimiz yazın da hizmet vermeye başladı" diye konuştu.

Bir konsorsiyum sağlanmalı

1'inci ve 2'nci gelişim bolgesinin en buyuk sorunlarından birinin otopark olduğunu dile getiren Harput,
"Ozellikle cumartesi, pazar kuyruktan sıyrılıp bir yerlere varmak mumkun değil. Bu sorunların cozumu icin imar planlarının bitmesi bekleniyor. 1'inci gelişim bolgesindeki otopark ve idare binası sorunu icin hazırlanan plan uygulamaya konulduğunda yargıya yapılan başvuru ile yurutmenin durdurulmasına karar verildi. Yoksa işler aşağı yukarı bitme noktasına gelmişti. 2'nci gelişim bolgesi ile ilgili imar planları da askıya cıktığında itiraz edildi. Burada kongre ve gunubirlik spor merkezleri cok onemli. İtirazlar nedeniyle şu an beklemede. Cevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu yeniden değerlendiriyor. Umarım doğru karar cıkar. Uludağ'da bir konsorsiyum sağlanmalı. Doğru adım atarak herkesin bu işi desteklemesini ve sorunları bitirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak
__________________