Todt FIA başkanlığına adaylığını doğruladı
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Todt FIA başkanlığına adaylığını doğruladı
-
17-10-2019, 15:27:40Eski Ferrari takım patronu Jean Todt, Ekim ayında FIA başkanlık secimlerine adaylığını koyacağını teyit etti. FIA Başkanı Max Mosley'in, kendisinin yerini alacak en ideal aday olarak Todt'a destek olacağını acıklamasının uzerinden bir gun gecmeden Todt, başkanlık icin yarışacağını doğruladı. Boylece Todt, gectiğimiz hafta FIA başkanlığına talip olduğunu duyuran eski ralli dunya şampiyonu Ari Vatanen'in ardından, aday olan ikinci isim oldu. Todt, kararına ilişkin yaptığı acıklamada, "Max Mosley'in, bir donem daha gorevde kalmayı duşunmediğini ve adaylığıma desteğini duyurmasının ardından, FIA'ya, federasyon başkanlığı icin aday olmayı istediğimi bildiren bir yazı gondedim" dedi. Mosley'in hic ara vermeden motor sporları icin yaptığı buyuk calışmaları surdurmek niyetinde olduğunu soyleyen Todt, yeni gorevinde federasyonu daha iyi noktalara taşıyacak bir kadroya sahip olduğunu ifade etti. Başkan yardımcıları olarak Yeni Zelanda Otomobil Federasyonu CEO'su Brian Gibbons ile İngiltere Motor Sporları Federasyonu Konsey Başkanı Grahm Stoker'u, Senato Başkanlığı icinse FIA Başkan Yardımcısı ve ACCUS Başkanı Nick Craw'u onereceğini soyleyen Todt, FIA uyelerine sunacağı bu listenin, dinamik ve tecrubeli bir ekip olacağını soyledi. Mosley dun, başkanlık secimlerinde oy kullanma hakkına sahip FIA uyesi kuluplere gonderdiği yazıda, Ekim ayındaki secimlerde aday olması halinde Todt'a destek vereceğini soylemişti. "Bu kuruma başkanlık edecek doğru kişinin Jean Todt olacağına inanıyorum" diyen Mosley, FIA'ya başkanlık edecek kadronun "guclu, tecrubeli ve ehil" olması gerektiğini belirterek, "Jean tartışmasız bir şekilde cok ustun bir motor sporları yoneticisidir. Eğer aday olmaya karar verirse, onun ideal kişi olduğunu duşunuyorum. Aday olursa, sizlerin de ona destek vereceğinizi kuvvetle umuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Ancak yakın gecmişteki bir takım patronu olarak Todt'un başkanlığa adaylığı Formula 1 camiasında muhtemelen bazı tartışmaları da beraberinde getirecek. Takımlar daha onceki acıklamalarında, FIA'nın başında bağımsız bir aday gormek istediklerini ifade etmişlerdi. Todt, Ferrari'deki gorevinde, Michael Schumacher'le ilgili takım emirleri nedeniyle taraftarlardan ve medyadan sık sık tepki ceken bir isim olmuştu. TurkiyeF1.com __________________