Eski dunya ralli şampiyonu Ari Vatanen, Max Mosley'in, Ekim ayındaki FIA başkanlık secimleri oncesinde, Jean Todt'a destek vermesini eleştirdi. Mosley, hafta başında Ekim ayı sonu itibarıyle gorevine bırakarak yeniden aday olmayacağını belirtmişti. Mosley, federasyon uyesi kuluplere gonderdiği yazıda ayrılışının nedenlerini acıkladıktan sonra, kendisinin yerini alacak en iyi ismin Todt olduğunu belirtmişti. Boyle bir hareketin etik yonunu sorgulayan Vatanen ise, bunun; Todt'un sadece "eski donemin" temsilcisi olacağının bir kanıtı olduğunu ifade etti. İspanyol AS gazetesine demec veren Vatanen, "FIA'yı cok sert eleştirmeme rağmen, bu eleştirilerimde hicbir zaman Mosley'i kişisel olarak hedef almadım" dedi. Vatanen, "Fakat bir başkanın cok uzun suredir bir koltukta oturması iyi bir şey değil. Boyle olduğunda yapılacak en iyi şey değişimdir. Ben değişimi, yeni bir dinamizmle yeni bir donemi temsil ediyorum" diye konuştu. Vatanen, "Jean Todt ise, bunun tam tersi, eski donemi temsil ediyor. Max'ın yeni bir lider empoze etmek istemesi doğru değil. Federasyonun gucunu, Todt'a desteklemek icin kullanması doğru değil. FIA bir krallık değil ki! FIA liderlerinin demokratik yollardan secildiği bir cumhuriyet" ifadelerini kullandı. Ferrari yetkililerinin de Todt'un başkanlığını istemediğini belirten Vatanen, "Bunu bana kendileri soylediler, cunku sporun guvenirliğini yitireceğini duşunuyorlar. Todt'un yerinde Ross Brawn veya Flavio Briatore olsaydı da aynı şey olacaktı. FIA Başkanı tarafsız olmalıdır" dedi. TurkiyeF1.com __________________