McLaren, Almanya GP'deki şansızlığın ardından son haftalarda kaydettiği ilerlemenin sonucunu Macaristan'ta somut olarak gormeyi hedefliyor.. Lewis Hamilton "Hungaroring, suruculer icin en zorlayıcı pistlerden biri, cunku bir turu tamamlamak icin oldukca konsantre olmanız gerekiyor. Tasarımı, bir kart pistine benziyor. Kıvrımlı ve cok sayıda viraja sahip. Pilot olarak rahatlayabileceğiniz tek yer start/finiş duzluğu. Bu da oldukca kısa. Ayrıca yol tutuşunun zayıf olması da sollamayı zorlaştırıyor. Fakat burayı gercekten seviyorum. 2007'de podyumun tepesine cıktım. Gecen sene de pole pozisyonundan başladım. Burada başarılı olmak icin istikrarlı, keskin bir suruş gerekli. Gectiğimiz hafta Almanya'daki performansımıza bakarsak, Macaristan'dan iyi bir sonucla ayrılma konusunda umutluyum." Heikki Kovalainen "2008'de Macaristan GP'yi kazanmıştım. Budapeşte'de piste yeniden cıkmak guzel olacak. Bu yarışın kazanı veya kaybadeni muhtemelen sıralamalarda belli olacak. Yarışta başarılı olmak istiyorsanız, onde başlayıp, ilk bolumde agresif olmanız gerekiyor. Pist lastikler acısından da oldukca zor, dolayısıyla lastikleri finişe kadar koruyacağınız iyi bir denge bulmak zorundasınız. Ozellikle yumuşak lastikler yarışın sonuna doğru epey tahrip oluyor, dolayısıyla lastiklere iyi bakmanız lazım. Hafta sonunda takımın yeni paketiyle yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Nurburgring'de guclu bir hafta sonu gecirmiştik. Hungaroring'den gercekten guclu bir sonucla ayrılacağımız konusunda iyimserim." Martin Whitmarsh, Takım Patronu "Lewis, Nurburgring'deki serbest antrenmanlar ve sıralamalarda, guncellenmiş paketle performans acısından onemli bir ilerleme sağladığımızı gosterdi. Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen, Budapeşte'de aynı yeni paketle yarışacak. Yeni paketin gridin onlerinde yer almamızı sağlayacağına inanıyoruz. Hungaroring, takım olarak gecmişte bircok başarılı yarışa imza attığımız bir pist. Macaristan'a, sezonun geri kalanında devam ettireceğimiz somut başarılar alma umuduyla gidiyoruz." TurkiyeF1.com __________________