Ayhancan Guven, kırmızı bayrak nedeniyle turunu iptal etmek zorunda kaldığı sıralama turlarının ardından ilk Monaco yarışına altıncı sıradan başlayacak. İspanya'da gosterdiği etkileyici performansın ardından serideki henuz ilk yarışında dikkatleri uzerine ceken Ayhancan Guven, Monaco'daki sıralama turlarının yıldızıydı. Pole pozisyonu icin yeterli bir turla gelirken kırmızı bayrak yuzunden turunu iptal etmek zorunda kalan Ayhancan, seansı altıncı sırada noktalasa da hızıyla bir kez daha beğeni topladı. Ayrıca temsilcimizin bir turu da sarı bayraklar altında atıldığı gerekcesiyle silindi. Diğer tarafta serinin tecrubeli ismi Michael Ammermuller 1:34.963'le sıralama turlarını ilk sırada tamamladı ve pole pozisyonunu kazandı. Mikkel Pedersen ikinci, Larry ten Voorde ucuncu ve Florian Latorre dorduncu oldu. Motorsport.com'a konuşan Ayhancan Guven, yaşadığı şanssızlığın ardından oldukca uzgundu ve "Bir tarafta hızımdan oturu mutluyum. Diğer tarafta hayal kırıklığı yaşıyorum cunku pole pozisyonunu almaya giderken kırmızı bayrak cıktı." "İlk denemelerin ardından liderdim. İkinci bolumde bir tur attım, ikinci turumda kırmızı bayrak cıktı. İlk turum da sarı bayrak sallandığı gerekcesiyle silindi." ifadelerini kullandı. Temsilcimiz geriden başladığı icin yarışı kazanma ihtimalinin azaldığını kabul ederken, hedefinin onemli puanlar kazanmak olduğunu dile getirdi. Yarış pazar gunu TSİ 11:30'da yapılacak. GUNLUK GAZETELER