Renault, kendi evi Fransa'da gercekleşecek olan Formula 1 yarışına cok buyuk bir guncelleme paketi ile geleceğini duyurdu. Motorda dayanıklılık sorunlarıyla yonunu kaybeden Renault, aynı zamanda aerodinamik guncelleme acısından da geride kaldı. Tasarım ofisinde cizilen parcaların, uretiminde gecikme yaşandığı goruldu. Bu kapsamda takımın yapılanmasında duzenleme yapıldı ve uretim aşamasının hızlı olması yonunde adımlar atıldı. Takım Patronu Cyril Abiteboul, "Geride olduğumuzu soylemem adil olur. Tum kış boyunca, zamanlama acısından geride kaldık." "Cok fazla nedenden dolayı hep yakalama modunda olduk. Planladığımız tarihlere uyma konusunda iyi iş cıkaramadık. Aerodinami departmanından uretim aşamasına gecişte verimli olamadık. Uretim bolumunde, birkac hafta once cıkması gereken ancak hÂl cıkmayan parcalar var." dedi. Ancak yeni parcalar sonunda gelmeye başladı ve takım bunlardan bazılarını Barcelona'daki testlerde deneyebildi. Abiteboul, gelecek ay Paul Ricard pistinde gercekleşecek olan Fransa GP'de hem motor hem de arac acısından yapacakları guncellemelerle yakın rakiplerinin onune gecmelerini umuyor. Abiteboul, "Paul Ricard'da yaşadığımız tum sorunları ve bizi kotu etkileyen gecikmeleri geride bırakmayı hedefliyoruz." "Yani motor tekrar tam gucunde kullanılacak. Hatta biraz daha fazlası olabilir. Paul Ricard'da bunu yapabilmemiz lazım." "Aynı zamanda aerodinami tarafında oldukca buyuk bir guncelleme olacak. Son olarak ise, zamanında uygulanamayan bazı performans projelerimiz olacak. Organizasyon icerisindeki gecikmeler, en gec Paul Ricard'a kadar cozulmuş olacak." "Kabul edilemez olan bu duruma karşı cevabımız boyle olacak. Planladığımız guncellemelerle tur zamanı acısından elde edeceğimiz buyuk iyileşme, bu sezon icin hedef belirlediğimiz orta grubun onune gecmemizi sağlayacak." dedi. GUNLUK GAZETELER