Charles Leclerc, Monaco sıralama turlarının ilk seansında elenmeden once Ferrari’nin neden kendisini piste gondermediğini sorguladığını soyledi. Monakolu surucu, kendi evindeki sıralama turlarında rakiplerinin son turlarda derecelerini geliştirmesiyle ilk seansta elenmişti. Leclerc, Ferrari’nin kendisini pitte tutmaya karar vermesini anlamadığını soyledi. Leclerc, “Guvende olduğumuzdan emin olup olmadığımızı sordum, onlar da ‘Guvende olduğumuzu duşunuyoruz.’ dediler. ‘Tekrar cıkmamız gerekmiyor mu?’ dedim. Ancak gercek bir cevap alamadım. Henuz ayrıntılı hicbir acıklama alamadım. Hazmetmesi cok zor.” dedi. Leclerc, seans icerisinde tartıyı kacırması ve geri ittirilip biraz zaman kaybetmesine rağmen, bunun piste geri donmesini engellemediğini belirtti. “Aslında pite donduğumde tekrar piste cıkmak icin cokca zamanım vardı. Tartı sorun değildi. Yeterli yakıtımız vardı ve sadece lastikleri değiştirmemiz gerekiyordu. Bazı acıklamalara ihtiyacım var, şimdilik bilmiyorum.” Leclerc, eğer pist kuru olursa, yarışa 16. sıradan başlamasıyla agresif bir yaklaşım sergileyebileceğini soyledi. “Umarım yarın yağmur yağar ve biraz şansımız olur. Eğer yarış kuru zeminde gecerse sıkıcı olacak. Cokca risk alacağımı, hatta kaza yapma riskini bile alacağımı duşunuyorum.” “Ancak şu anda yapmamız gereken tek şey, gecişlerde agresif olmak cunku bu pistte geciş yapmak imkansız.” GUNLUK GAZETELER