Valtteri Bottas ve Max Verstappen, Monaco Grand Prix’si sıralama turlarında son denemelerinde derecelerinin geliştirememelerini soğuk lastiklere bağladı. Lewis Hamilton, sıralama turlarında son turunda pole pozisyonunu elde etmeyi başarırken hem Bottas hem Verstappen lastik sıcaklıkları yuzunden turlarını bırakmak durumunda kaldılar. Her iki surucu de ilk turlarında trafikle karşılaştıklarından dolayı ideal bir cıkış turu atamamışlardı ve bu da son denemelerinde lastiklerin ideal calışma aralığında olmamasına neden oldu. Pole pozisyonunu takım arkadaşına kaptıran Bottas, “Şu anda gercekten hayal kırıklığı yaşıyorum, bugun yeterli hıza sahip olduğumu duşundum.” “Aracta gun boyunca gercekten iyi hissettim. İlk denemeden sınra 0.2-0.3 saniye gelişebileceğimi hissettim. Yani ilk denememde daha iyi bir tur atmalıydım.” “İkinci denemede cıkış turumda oldukca trafik vardı, bu yuzden bazı yerlerde yarış cizgisinin dışından gitmem gerekti ve lastikler hızlı turumda calışmadı. Hayal kırıklığı yarattı.” “Sorun, cıkış turumda trafik olmasıydı. Bazı aracların arkasında takılıp kaldım ve yarış cizgisi dışından gitmek zorunda kaldım ve lastiklerde cok fazla kir birikti. Lastikleri bu pistte yeterli sıcaklığa getirmeniz gerekiyor, cunku bu cok onemli.” “İlk virajda bile lastiklerin iyi olmadığını anladım ve her virajda daha da yavaş kaldım ve 8. virajda da aracın arkası kopunca her şey bitti.” şeklinde konuştu. Verstappen ise pole derecesine en iyi ihtimalle 0.3 saniye yaklaşabileceğini duşunduğunu, ancak Mercedes’lerin arasına girme umudunu, son turunun ilk virajında kaybettiğini soyledi. Verstappen, “Eğer hafta sonuna bakarsınız, sadece 0.2-0.3 saniye geride kaldık. Q2’de iyi bir tur attım, ayrıca lastikler iyiydi ve lastikler burada oldukca fark yaratıyor.” “Q3’te ilk denememde ilk virajda arka lastiklerde yol tutuş yoktu, bu yuzden orada biraz zaman kaybettim. Turun geri kalanı, Q2’ye kıyasla oldukca dengeliydi, yani fena değildi.” “Daha sonra, Q3’teki son denememde cıkış turunda biraz trafik vardı ve hızlı tura başladığımda lastikler soğuktu ve 0.2-0.3 saniye geride kaldım ve turumu bıraktım.” “Genel olarak iyi bir iş yaptık. Burada gecen seneki kadar guclu olamayacağımızı duşunmuştum, ancak benim icin iyi bir sıralama seansı oldu.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER