Carlos Sainz, McLaren'la dokuzuncu sıradan başlayacağı yarışta iyi bir performans gostermek ve birkac sıra daha kazanmak istediğini soyledi. McLaren, 2019'da şimdiye kadar orta grubun en iyi takımlardan birisi olmasına rağmen ancak Monaco antrenmanlarında geride aldı. Bununla birlikte Sainz, attığı harika turla birlikte son bolume kaldı ve dokuzuncu sıradan başlayacak. Seans sonrası konuşan İspanyol pilot, "Bu hafta sonu zor zamanlar geciriyoruz, hafta sonu şimdiye kadar o kadar da duzgun gitmiyor. İlk antrenman seansını kacırdım ve oğleden sonra normalden daha fazla calışsam da yeterli değildi. Bu yuzden ucuncu antrenman seansında bazı ayarlar denememiz gerekiyordu. Sonunda her şeyi tamamen yanlış şekilde yaptık ve onceki versiyona geri donduk." "Ama sıralama turları esnasında beklenmedik şekilde doğru ritmi yakaladım. Hızım surekli olarak arttı ve son bolume kalabilmek icin iyi şekilde mucadele ettim. Bunu başardık. İki Toro Rosso'nun arasına girdik. Ucuncu seansta bizden cok daha hızlılardı." "Yaşadığımız butun zorluklardan sonra oldukca mutluyum. Araca binmek ve ritim yakalamak hic kolay değildi. Ama sıralama turlarının başlangıcında birkac iyi tur atmayı başardık ve guvenim adın adına geri geldi. Bu sayede son bolume kaldık. Bizim icin surpriz oldu cunku butun hafta sonu gerideydik. Ama bu pistte guven kazandıysanız hemen cok fazla zaman bulabilirsiniz." dedi. Sainz, yarışta birkac sırada daha yukselmeyi umuyor. "Birkac pozisyona daha kazanma şansımız olduğunu duşunuyorum. Bunu başlangıcta ya da pit stoplarla yapabilirim. Ne olursa olsun zorlamaya calışacağız. Yarış oldukca ilginc gececek gibi gorunuyor. Bu pistte lastik aşınması her zaman sizi etkileyen bir faktor olmuştur. Gecen yıl da hatırladığımız gibi her şey olabilir." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz Yarışta Birkac Sıra Daha Kazanmak İstiyor