Lewis Hamilton, Monaco GP boyunca lastiklerinden yana şikayet etse de, gercekte asla pite gelmeyi planlamadığını soyledi. İlk pit stopunda orta sert lastiklere geciş yapan Hamilton, yarışın kalan bolumunde arkasındaki sert lastikli Max Verstappen'e karşı savunma yapmak zorunda kaldı. Hamilton, yarış boyunca lastiklerden şikayet edip yeni lastikler istese de, gercekte pite gelme gibi bir hedefinin olmadığını soyledi. Podyum kutlaması oncesi konuşan Hamilton, "Kesinlikle benim icin en zor yarıştı. Yine de gercekten Niki'nin ruhuyla savaştım. Niki takımımızın buraya gelmesinde cok etkili bir isimdi. Bu yuzden bugun ona şapka cıkarıyorum." "Odaklanmaya ve aynı zamanda onu gururlandırmaya calışıyordum. Onu gercekten ozluyoruz... McLaren'ın beni tuhaf bir şekilde bıraktığı Şanghay 2007'den bu yana hic bitmiş lastiklerle yarışmadım. Gercekten harikaydı. Hava iyiydi, buradaki kalabalık her zamanki gibi harika." "Tabii ki asla yeni lastikler icin pite gelmeyecektim. Birkac sene once liderken bunu yapıp yarışı kaybederek dersimi almıştım. Bu yuzden pite gelmeyecektim. Ya kaza yapacaktım ya da yarışı o şekilde tamamlayacaktım. Neredeyse hic lastiksiz turluyordum. Cok fazla onden kayma sorunu yaşadım, arac donmuyordu. Sonuc olarak yanlış lastikteydik. Şikanda arka lastikte temas yaşadık. Yine de takım inanılmaz bir yarış cıkardı. İlk 6 yarışta elde ettiğimiz sonuclar olağanustu." "Verstappen'le cok yakındık. Biraz gec daldı ancak neyse ki son saniyede onu gordum. Ancak gercek manada yakın değildi. On kanadı arka tekerleğin yanındaydı, bu acıdan tam manasıyla gecmiş sayılmazdı. Hafif bir temas oldu. Korktum cunku hic lastiğim kalmamıştı." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Yeni Lastik İcin Pite Gelmeyecektim