Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Monaco'da 2. olarak Mercedes'in art arda 6. kez 1-2 yapmasını engellemelerinin ardından iyi bir sonuc elde ettiklerini duşunuyor. Yarışa 4. sıradan başlayan Vettel, damalı bayrağı gectiğinde Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in arkasında 3. sıradaydı ancak Verstappen'in pit stoplarda Bottas'ın onunde tehlikeli bir şekilde cıkarıldığı gerekcesiyle aldığı 5 saniyelik ceza, Vettel'in 2. olmasını sağladı. Boylece bu sene Mercedes pilotları dışında ilk 2'ye girebilen ilk isim Vettel oldu. Vettel, "Acıkcası kontrolu zor bir yarıştı. Monaco, her zaman bir şeylerin olabileceği bir yarıştır ve bugun de bir şeyler oldu." "İyi bir pit stop yaptığımızı duşundum ancak Max'in piti inanılmazdı. Ardından onların pit alanında temas yaşadıklarını gorunce, bu durumu değerlendirebileceğimizi duşundum. Valtteri'nin lastik patlatması kendisi icin kotu oldu." "Ondeki pilotların arkasında kalmaya ve onlara baskı kurmaya calıştık. Yarışın sonuna doğru arka lastiklerimde sorun yaşamaya başladım." "Lastiklerde kabarcıklanma sorunu yaşamıyordum. Lewis ve Max daha kotu durumdaydı. Benim lastiklerim ise ısınmıyordu... " "Acıkcası bizim icin, takım icin harika bir sonuc oldu. Yapmamız gereken cok şey olduğunu, yeteri kadar hızlı olmadığımızı biliyorum." "Son olarak Lewis'e, dahası Niki'ye tebrikler. Bugunku sonucu gorse mutlu olurdu ancak o her zaman buralarda olacak. Onu kesinlikle ozleyeceğiz. O, gecmişin ikonuydu ve gelecekte de oyle olacak." dedi. Yarışı 3. sırada tamamlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, pek mutlu değildi. Bottas, "Acıkcası benim icin hayal kırıklığı ile biten bir hafta sonu oldu. Aracımda hız vardı ancak dunku minik fark, bugun fark yarattı. Lewis ile aynı anda pite gelmek zorunda kalmam nedeniyle zaman kaybettim." "Max, pit alanında ustume doğru gelerek bana hic yer bırakmadı. Lastik patlattım ve ardından diğer aracların arkasında takılı kaldım. Sonuc olarak pek yarışmadan yarışı tamamlamak zorunda kaldım." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Bizim İcin Harika Bir Sonuc Oldu