Kevin Magnussen, hayal kırıklığı yaratan Monaco Grand Prix’si yuzunden “motorun patlamasını” ummuş. Magnussen, geride kalanların en iyisi olarak yarışa beşinci başlamış, ancak startta Daniel Ricciardo’ya gecilmişti. Ancak Ricciardo gibi kendisi de guvenlik aracı periyodunda pite girmiş ve diğer rakiplerinin pite bu surecte girmemesiyle cok fazla pozisyon kaybetmişti. Yarışı 12. sırada bitiren Magnussen, Sergio Perez ile giriştiği mucadelede şikanı kesip avantaj sağladığı gerekcesiyle iki pozisyon daha kaybetmişti. Magnussen, guvenlik aracı periyodundan kısa bir sure sonra başının dertte olduğunu fark etmiş ve puan alamayacağını kabul etmiş. Danimarkalı surucu, “Motorun patlamasını istedim. Butun hafta sonu boyunca bu kadar gucluyken ve takım harika bir iş yapmışken boyle bir sonuc almak hayal kırıklığı yaratıyor.” “İyi performans gosterebilmem icin bana her şeyi sağladılar. Bu hafta sonu cok iyiydik.” “Herkes icin cok uzgunum. Olanlar hakkında bir sonuca varmak istemiyorum. Herkes icin uzgunum ve buyuk hayal kırıklığı yaşıyorum.” “Bir sonuca varmak cok kolaydır. Her şey cok cabuk gelişiyor, anlık kararlar vermeniz gerekiyor ve bazen bu iyi oluyor, bazen ise kotu.” “Takımdaki cocuklar buyuk baskı altında calışıyorlar ve kimseyi suclamak istemiyorum. Ancak kesinlikle hayal kırıklığı yaratan bir yarıştı.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER