Valtteri Bottas, yarışını mahvetmesinden korktuğu pit yolu olayında Max Verstappen’in “surekli sağa doğru gittiğini” soyledi. Bottas, guvenlik aracı piste girmeden once yarışı takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın arkasında ikinci sırada goturuyordu. Ancak Red Bull’un biraz daha hızlı bir pit stop yapmasıyla Verstappen, pit yolunda Bottas’ın onune cıktı. İkili temas yaşadı ve Bottas’ın aracının sağ tarafı duvara surttu, bu da lastiğinin zarar gormesine sebep oldu ve Fin surucu tekrar pite girmek zorunda kaldı. Bottas bu ikinci pit stopu guvenlik aracı pistteyken yapmayı başardı ve sadece dorduncu sıraya duştu. Ancak Verstappen’in olay yuzunden beş saniye zaman cezası almasıyla yarışı ucuncu bitirdi. Bottas, “Bu olay yarışımızı zorlaştırdı. Lewis ile aynı anda pite geldik, pite gelmeden once arada biraz mesafe bıraktım.” “Bir sebepten oturu pitimiz biraz yavaştı. Max, pitten once arkamda olmasına rağmen, pit yolunda yanımda belirdi. Yan yanaydık, ben cizgimi korudum ancak o sağa doğru surmeye devam etti.” “Temas yaşadık ve ben de ayrıca duvara dokundum, cunku daha fazla boşluk yoktu. Durust olmak gerekirse, tekrar pite gelmem gerektiğinde gridin gerisine duşeceğimi sandım. Ancak şanslıyım ki sadece bir sıra kaybettim. Şanssızdık, ancak aynı zamanda şanslıydık. Daha kotusu de olabilirdi.” şeklinde konuştu. Verstappen ise, Red Bull’un pit stopta “her şeyi doğru yaptığını” ve Bottas’ın yanında olduğunu ilk anda fark etmediğini soyledi. Verstappen, “Pit stopu tamamlayıp beni yollamışlardı ve yanımda kimsenin olduğunu bilmiyordum, cunku sadece ilerliyordum. Ondeydik, ancak daha sonra temas yaşamamız uzucu.” dedi. Verstappen’in aldığı cezanın yeterli olup olmadığı sorulduğunda Bottas, “Bu zorlu bir durumdu, cunku Max’in cezası dışında kaybettiğim sıraları geri almamın imkanı yoktu.” “Ancak Sebastian’a kaybettiğim sırayı hicbir şekilde geri alamazdım. Max cezasını cekti, sorun olmadığını duşunuyorum. Bundan daha fazla soylenecek şeyin olmadığını duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER